Jonáš Bartoš
7. října 2016 • 21:05

Němcům se chci ukázat, přiznává Kadlec. Koho má od soupeře nejradši?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z HAMBURKU | V bundeslize si odkroutil sezonu a půl, ale ve Frankfurtu se trvale neprosadil. Také proto má Václav Kadlec v duelu Německa s Českem (sobota, 20:45 na iSport.cz ONLINE) o motivaci postaráno. „Rychlé protiútoky platí na každý tým,“ naznačuje taktiku, se kterou by soubor Karla Jarolíma mohl na horké půdě v Hamburku uspět.



Václav Kadlec začal v létě 2013 angažmá ve Frankfurtu dobře, jenže postupem času se vytratil. Nedostával se do sestavy, vyplynulo z toho hostování ve Spartě, pak angažmá v Dánsku a aktuální návrat na Letnou. Není divu, že čtyřiadvacetiletý forvard má proti Německu velkou touhu předvést své kvality.

„Konec angažmá nebyl úplně optimální, Chtěl bych se ukázat,“ připouští Kadlec před sobotní řežbou v Hamburku. „Musíme podat maximální výkon. Když ho podáme, nějaká šance je. Němci jsou sice o iks tříd výš, mají větší kvalitu. Ale nebudu říkat, že oni by museli mít špatný den a my ten nejlepší, to zase ne,“ burcuje.

Na předzápasovém tréninku se během povídání s českými novináři zahleděl na vysoké tribuny místního Volksparkstadionu, nádherného stánku s více jak padesátitisícovou kapacitou.

„Byl jsem tady dvakrát, jednou jsem hrál, podruhé ne. Tenkrát tady dával krásný gól z dálky z trestňáku Lucas Piazón, zrovna Drobasovi (český gólman Werderu, dříve Hamburku). Vyhráli jsme, takže dobrý,“ vzpomíná Kadlec.

Jarolím: Pokud nebudeme odvážní směrem dopředu, bude to špatné
Video se připravuje ...

V sobotu může být tím, kdo vyběhne na hrotu a pokusí se přelstít obranu světových šampionů. „Každý, kdo tady je, chce nastoupit. Bylo by špatné, kdyby sem hráč jel s tím, že to tady odsedí,“ říká Kadlec.

„Určitě mi obecně víc sedí styl na rychlé brejky, jsem asi takový typ hráče,“ vyjmenovává přednosti, které by právě na útočícího favorita mohly platit.

Mladý forvard Sparty německý fotbal stále sleduje. „Paradoxně mám rád Boatenga (stoper Bayernu), což vůbec není má pozice. Z útočných hráčů tam není nikdo, koho bych extra vyhledával a kdo by se mi podobal. Mám rád ještě Kroose, protože přeju Realu Madrid,“ culí se.

V sobotu večer bude mít ideální možnost, jak se v německém prostředí znovu připomenout. „Každý sebelepší tým, když proti němu jdete rychle do protiútoku a hrajete na brejky, s tím má problémy. Zvlášť, když jsou protiútoky dobře provedené a dobře doplněné. To je recept asi na každého soupeře,“ uzavírá.

Löw: Češi jsou naším největším soupeřem ve skupině
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud