Radek Špryňar
5. října 2017 • 13:55

Jarolím požaduje zlepšení v ofenzivě. Pomoct má tahoun Slavie Hušbauer

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BAKU | Vyhrát, a chuťové pohárky fanoušků potěšit lahodnou hrou. To je zadání, která má česká fotbalová reprezentace před večerním střetem s Ázerbájdžánem v předposledním kvalifikačním utkání ve skupině C. Jenže jak na to, když ofenzivní produkce povážlivě skřípe? Trenér Karel Jarolím se podle informací iSport.cz rozhodl instalovat do sestavy Josefa Hušbauera a naložit na něj zodpovědnost za útočné manévry.



Pojďme si shrnout kvalifikační bilanci národního týmu v bojích o mistrovství světa. Kanonáda proti San Marinu (6:0), ale v dalších sedmi duelech už pouhé čtyři góly.

Češi se ani jednou ze dvou pokusů nedokázali prosadit proti Severnímu Irsku, gól nedali v prvním mači Ázerbájdžánu, během 180 minut jednou převezli Němce fantastickou ranou Vladimíra Daridy a jen Norsku svedli dát tři góly. Úděsná bilance, s kterou vážně nemůžete pomýšlet na postup.

Dnes v Baku má Jarolím vsadit na Josefa Hušbauera, tahouna Slavie. Nemusí to být vůbec špatná volba. Sedmadvacetiletý kreativec si v posledních týdnech si udržuje konstantní vysokou výkonnost. Je mozkem ofenzivních operací mistra, herní projev mužstva ovlivňuje nejvíc ze všech hráčů. Do kapsy strká i drahé letní posily.

Příklad? Víkendový zápas s Brnem. Ani při podrobnějším zkoumání nenajdete situaci, kterou by pokazil. Zrychluje hru, při výstavbě akcí je mimořádně přesný, problém mu nedělají těžké delší křížné přihrávky, je platný i do defenzivy, což je největší kontrast v porovnání s jeho érou ve Spartě. Ve středu pole vyhrává souboje, v šesti zápasech s těžkými soupeři vstřelil čtyři branky. Na trávníku svědomitě plní úlohu vůdce.

Dnes by z jeho formy měla těžit i reprezentace. „V útoku jsme v minulých utkáních nehráli dobře, dost nám to skřípalo. V tomto ohledu očekávám zlepšení,“ prohlásil Karel Jarolím na předzápasové tiskové konferenci.

Kouč má v plánu opustit pětiobráncový systém a vrátit se k prověřenějšímu schématu 4-2-3-1. Hušbauer by v něm měl plnit zásadní roli. V současném laufu by ji měl zvládnout.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud