21. června 2018 • 18:50

Francie – Peru 1:0. Favorit má postup, jediný gól dal Mbappé

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Francie porazili ve svém druhém utkání na světovém šampionátu Peru 1:0 gólem devatenáctiletého Kyliana Mbappého z 34. minuty a po druhém vítězství ve skupině C si jako třetí celek na turnaji s předstihem zajistili účast ve vyřazovacích bojích. Už ve středu postoupily do osmifinále Uruguay a domácí Rusko.



Góly

Domácí: 34. Mbappé

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernández – P. Pogba (89. N'Zonzi), Kanté – Mbappé (75. O. Dembèlé), Griezmann (80. Fékir), Matuidi – Giroud.

Hosté: Gallese – Advíncula, Ch. Ramos, A. Rodríguez (46. Santamaría), Trauco – Aquino, Yotún (46. Farfán) – Carrillo, Cueva (82. Ruidíaz), E. Flores – Guerrero (C).

Náhradníci

Domácí: Kimpembe, Lemar, Dembèlé, Tolisso, N'Zonzi, Mandanda, Rami, Fékir, Sidibé, Thauvin, Mendy, Aréola

Hosté: Corzo, Santamaría, Araujo, Hurtado, Farfán, Ruidíaz, Cáceda, Tapia, Polo, Cartagena, Carvallo, Loyola

Karty

Domácí: Matuidi, P. Pogba

Hosté: Guerrero, Aquino

Rozhodčí

Mohammed – Alhammadi, Almahri (vš. UAE)

Stadion

Centrální stadion (Jekatěrinburg)

Francie navázala na úvodní vítězství 2:1 nad Austrálií a ze skupiny postoupila potřetí z posledních čtyř světových šampionátů. Peru naopak při svém návratu na MS po 36 letech neuspělo po porážce 0:1 s Dánskem ani v druhém utkání a ztratilo šanci na vyřazovací boje.

O druhém postupujícím ze skupiny C se rozhodne až v závěrečném třetím kole mezi Dánskem a Austrálií. V mnohem lepší výchozí pozici jsou Seveřané, kteří mají před soupeřem na druhém místě tabulky tříbodový náskok. V zápase s Francií jim tak stačí remíza, dál je pošle i jakákoliv bodová ztráta Austrálie s Peru.

Peru s favoritem drželo krok a za první poločas dokonce mělo více přihrávek, v koncovce ale byla nebezpečnější Francie. Jako první zahrozil Varane, který po čtvrthodině hlavou o kousek minul.

V 31. minutě mohlo udeřit na opačné straně. Kapitán Guerrero, kterému byl před mistrovstvím pozastaven trest za doping a v úvodním duelu jen střídal, se dobře obtočil kolem obránce, ale pak ve vyložené šanci mířil přízemní střelou do gólmana Llorise. Francouzský brankář chytal jubilejní 100. zápas v reprezentačním dresu.

Guerrero byl smolařem první půle. Ve 34. minutě ztratil na své polovině míč, Pogba vysunul Girouda a po jeho střele zblokované obráncem dorážel do prázdné branky Mbappé. Útočník Paris St. Germain se stal v 19 letech a 183 dnech nejmladším francouzským střelcem na velké akci.

Peru inkasovaná branka srazila a mistři světa z roku 1998 mohli ještě do přestávky zvýšit. Několik přečíslení do otevřené obrany však k dalšímu gólu nedotáhli a Hernandezovu ránu z úhlu vyrazil Gallese.

Peru po přestávce dvakrát vystřídalo a v 50. minutě nebylo daleko od vyrovnání. Z velké dálky napřáhl Aquino a střela se otřela o spojnici břevna a tyče.

Jihoamerický celek se snažil stupňovat tlak, ale ve finální fázi se mu nedařilo. Francie už jednobrankové vítězství ubránila a protáhla sérii neporazitelnosti v soubojích s jihoamerickými soupeři na MS už na osm duelů. Navíc s nimi posedmé za sebou neinkasovala. Naopak Peru na světových šampionátech poosmé za sebou nevyhrálo.

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Francie 3 2 1 0 3:1 7
2. Dánsko 3 1 2 0 2:1 5
3. Peru 3 1 0 2 2:2 3
4. Austrálie 3 0 1 2 2:5 1

Francouzský křídelník Kylian Mbappé uniká Edisonovi Floresovi z Peru
Francouzský křídelník Kylian Mbappé uniká Edisonovi Floresovi z Peru

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud