2. července 2018 • 21:01

Kouč Mexika se navezl do Brazilců: Fotbal je pro muže, herectví tam nepatří

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér mexických fotbalistů Juan Carlos Osorio si postěžoval na přílišné zdržování brazilských hráčů v osmifinále mistrovství světa. Podle šestapadesátiletého kouče dlouhé prodlevy zabránily Mexiku v udržení vysokého tempa a byly jednou z příčin porážky 0:2.



"Po prvním poločase intenzita utkání opadla, protože rozhodčí do hry příliš zasahoval kvůli domnělým faulům. I po malém kontaktu ihned přerušil hru. Ztratili jsme mnoho času kvůli jednomu hráči. Hra byla příliš rozkouskovaná, moji svěřenci tím byli víc a víc unavení," poznamenal rozhořčený Osorio na tiskové konferenci.

"Bylo i čtyřminutové přerušení, což je pro fotbal skutečně špatné, je to špatný příklad pro svět i děti. Je to mužský sport, tolik herectví by v něm nemělo být," zlobil se.

Nejvíce vášní vyvolala situace ze 72. minuty. Mexický obránce Miguel Layún lehce přišlápl Neymarovu nohu a brazilská hvězda, jež v 51. minutě otevřela skóre, se následně dlouho svíjela na zemi. Po chvíli ale Neymar pokračoval ve hře a nakonec si v závěru připsal i asistenci u Firminovy pojistky.

"Zákrok na mě byl nesportovní. Už před zápasem toho (Mexičané) dost nareptali. Teď jedou domů," nebral si servítky nejdražší fotbalista světa. Brazilský trenér Tite svého svěřence podpořil: "Zákrok jsem viděl, (Layún) na něj šlápl. Můžete se podívat na video a zanalyzovat to."

I přes frustraci měl Osorio slova chvály pro svůj tým. "Podle statistik jsme 53 procent času drželi míč, takže jsme zápas docela kontrolovali. Hrát na takové úrovni vyrovnaný duel s Brazílií ukazuje, že Mexiko je dobrý tým. Nebyli jsme ale dostatečně efektivní a neměli jsme tu extra kvalitu v zakončení jako oni," zhodnotil.

Pro mexický fotbal je podle kolumbijského rodáka důležité, aby více fotbalistů hrálo v evropských ligách. Na starém kontinentu působí jen 11 z 23 hráčů na soupisce, v pěti elitních soutěžích pak pouze šest.

"Kdyby naši hráči nastupovali v Evropě každý víkend proti nejlepším týmům na světě, zlepšila by se tím i naše reprezentace. Podívejte se, kde hrají brazilští hráči jako Gabriel Jesus, Willian, Coutinho, Casemiro nebo Paulinho," poznamenal. Z výběru trenéra Titeho nepůsobí v elitní lize jen šest fotbalistů.

Rafael Márquez hrál v play off na pátém mistrovství na světě
Rafael Márquez hrál v play off na pátém mistrovství na světě

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud