Petr Adam
15. prosince 2022 • 05:00

Hvězdy na MS ukázaly, jak zestárly: šedivý účes, dál ve formě i boj s váhou

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
1
  • Na MS v Kataru se ukázaly hvězdy nedávné minulosti. Jak dnes vypadají?Na MS v Kataru se ukázaly hvězdy nedávné minulosti. Jak dnes vypadají?FOTO: Koláž iSport.cz

    Na mistrovství světa v Kataru je to přehlídka aktuálně nejlepších fotbalistů. Když se díváte pozorně, zahlédnete ale na tribunách také hvězdy minulosti. A můžete porovnávat: Jak se změnili hráči jako Ronaldinho, Edgar Davids, Bastian Schweinsteiger a další od dob své největší slávy? Podívejte se.

  • Ronaldinho (Brazílie)

    Ronaldinha stále poznáteFoto Profimedia.cz

    Před 20 lety byl s Brazílií na vrcholu a z MS si přivezl zlato, naposledy měl krátké angažmá ve Fluminense před sedmi lety. Typický úsměv s předkusem Ronaldinhovi zůstal i ve 42 letech při návštěvě Kataru.

  • Edgar Davids (Nizozemsko)

    Edgar Davids a jeho nezaměnitelný účes zůstalFoto Profimedia.cz

    Dnes devětačtyřicetiletý Edgar Davids byl nepříjemným pitbulem, jak se mu přezdívalo, v záloze nizozemské reprezentace, ale také v Ajaxu, Juventusu či Barceloně. Na současném šampionátu jste ho zahlédli na nizozemské lavičce jako asistenta Louise van Gaala. Opět s brýlemi, které nosil kvůli oční vadě i během hráčské kariéry.

  • Bastian Schweinsteiger (Německo)

    Bastian Schweisteiger získal s Německem zlato na MS 2014Foto Profimedia.cz

    Z mistrovství světa ani jednou neodjel bez medaile, získal jedno zlato (2014) a dva bronzy (2006, 2010). Úspěšný záložník Bastian Schweinsteiger završil svoji kariéru v zámořském Chicagu Fire před třemi lety a do Kataru dorazil s šedivým účesem jako televizní expert. S tenistkou Anou Ivanovičovou má dva syny.

  • Roberto Carlos (Brazílie)

    Slavný obránce Roberto Carlos v roce 1998 a dnesFoto Profimedia.cz

    Jistě si pamatujete na Roberto Carlose... Dynamický obránce, který měl dynamit ve svých svalnatých nohou. Zářil kromě brazilské reprezentace hlavně za Real Madrid, se kterým vyhrál čtyřikrát španělský titul a třikrát Ligu mistrů. V Kataru si zahrál v 49 letech charitativní zápas s dalšími hvězdami.

  • Alessandro Del Piero (Itálie)

    Alessandro Del Piero v dobách své největší slávy a dnes v KataruFoto Profimedia.cz

    Symbol Juventusu a nezastavitelný gólostroj, který s klubem setrval stejně jako Pavel Nedvěd i po sesazení do druhé ligy. Osm let poté, co Del Piero v Indii ukončil své poslední profesionální angažmá, ukázal v Kataru při exhibičním zápase, že se v 48 letech stále udržuje v kondici. Nyní se o něm hovoří v souvislosti s Juventusem jako o jednom z kandidátů na post nového šéfa klubu.

  • Ronaldo (Brazílie)

    Brazilský útočník Ronaldo v roce 1998 a dnes na tribuně v KataruFoto Profimedia.cz

    V roce 2002 dotáhl Brazílii k zatím poslednímu titulu na MS, letos zkoušel v Kataru dovést vyhlášený kanonýr Ronaldo marně své následovníky na podobnou metu alespoň z tribuny. Nepovedlo se... Jak je patrné, s rozdílnými úspěchy 11 let po konci kariéry bojuje i se svojí váhou. 

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud