Radek Špryňar
19. prosince 2022 • 05:00

Šmicer: Jsem šťastný, že žiju v éře Messiho. Penalty ve finále? Psycho

Autor: Radek Špryňar, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byť ve Francii strávil velkou část kariéry, ve finále mistrovství světa přál Vladimír Šmicer Argentině. Kvůli legendárnímu číslu deset. „Jsem šťastný, že žiju v éře Messiho. Je to fenomenální hráč. Patří mezi pět nejlepších hráčů historie,“ lapal po dechu někdejší reprezentační útočník z úžasného finálového zážitku a z vítězství Argentiny.



Když poslední zápas v Kataru mířil do pokutových kopů, vzpomněl si Vladimír Šmicer na finále Ligy mistrů v roce 2005. Tehdy hrál za Liverpool a rozhodující zápas s AC Milán se také rozhodoval v rozstřelu. Jednu z penalt proměnil. „Je to psycho. Pokud nejste výjimeční borci jako Messi, nebo Mbappé, tak tíha dolehne na každého. Obzvlášť pokud nejste typický penaltový exekutor. U Francie se to projevilo na plné pecky,“ popisuje legenda českého fotbalu pro iSport premium.

Mnoho expertů se shoduje, že šlo o nejlepší finále historie mistrovství světa. Souhlasíte?
„Byla to úžasná třešnička na dortu. Souboj Messiho proti Mbappému. Hodně fanoušků to z logiky věci přálo Lionelovi. Ovšem to, co se ve finále odehrálo, bylo velkolepé. Skoro osmdesát minut bylo na hřišti jenom jedno mužstvo, a tím byla Argentina. Po penaltě, a snížení na 1:2, se Francie probrala. Nakonec z toho bylo neskutečné drama. V prodloužení se to přelévalo z jedné strany na druhou. Oba týmy měly šanci rozhodnout. Když Messi vstřelil gól na 3:2, myslel jsem si, že to Argentina už udrží. Přesto se Francie díky další penaltě vrátila do hry. Byl to vážně úchvatný zápas, ale Argentina byla lepší. Závěrečný rozstřel zaslouženě vyzněl pro ni.“

Vyhrát si za celkový dojem zasloužila, že?
„Přesně tak. Někteří francouzští hráči neodvedli dobrou práci. Dokonce bych řekl, že odehráli nejhorší zápas na turnaji.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud