13. srpna 2011 • 08:20

Válka kapitánů! Brabec vrací Rosickému úder: Nejsme děti!

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
34
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řeči Tomáše Rosického, snižující úspěch reprezentace U-19, pořádně namíchly kapitána stříbrného týmu Jakuba Brabce. „Moc se mi nelíbilo, když o nás říkal, že jsme děti,“ uvedl mladý stoper Sparty v rozhovoru na stránkách Chovanec Sport Agency, která ho zastupuje.



Žhavá diskuse, kterou v českém fotbale vyvolal svým atraktivním a progresivním herním pojetím na mistrovství Evropy U-19 tým Jaroslava Hřebíka, zdaleka nevychládá. Její další kapitolou je pikantní výměna názorů mezi kapitánem A týmu Tomášem Rosickým a jeho kolegou z úspěšné devatenáctky Jakubem Brabcem.

Slovní přestřelku začal Rosický, který odmítl konfrontovat herní projev dospělé reprezentace s výběrem U-19.

„Musíte si uvědomit, že dáváte dohromady něco, co nejde srovnávat,“ poučoval záložník Arsenalu novináře před přátelským zápasem v Norsku. „Pořád jsou to jen děti. Nezapomeňte, že hrají jen proti svým vrstevníkům. Devatenáctiletí proti devatenáctiletým.“

Nadutý názor se Rosickému vrátil hned v Oslu, kde jeho družina padla ostudně 0:3.

A bez povšimnutí ho nenechal ani kapitán »dětí« Brabec.

"Moc se mi nelíbilo, když o nás říkal, že jsme děti. Samozřejmě jsme ještě nic moc nedokázali, ale já třeba hraju dospělý fotbal dva roky a takových nás tam bylo víc. Myslím, že jsme k tomu načuchli docela dost a snad jsme ukázali, že fotbal umíme," říká stoper, který letos v létě přestoupil ze Žižkova na Letnou.

Nejkreativnějším českým hráčem byl už tradičně Tomáš Rosický.Foto Barbora Reichová (Sport)
Námitku, že Rosický tím měl na mysli především to, že proti mistrům světa a Evropy nejde použít vysoký presink, Brabec rovněž odmítá.

"On mluvil o Xavim s Iniestou, že jsou individuálně úplně někde jinde než ostatní. Rozdíl mezi Rosickým a Iniestou je možná takový, jako mezi námi a nejlepšími Španěly z devatenáctky, což byli třeba Sarabia, Morata nebo Deulofeu. A my jsme rozdíl v individuální kvalitě dokázali eliminovat právě tím presinkem. Jinak bychom s nimi byli těžko schopni hrát vyrovnanou partii,“ pokračuje v odborné debatě Brabec.

„Hráli jsme nejlepší fotbal a vše vygradovalo přesně v závěru naší mise v téhle kategorii. Všechno do sebe skvěle zapadlo a ukázali jsme všechny věci, které nás pan Hřebík naučil. Doufám, že z tohoto týmu vzejde hodně dobrých hráčů.“

Spolu s Tomášem Kalasem (vpravo) vytvořil Jakub Brabec stoperskou dvojici.
Spolu s Tomášem Kalasem (vpravo) vytvořil Jakub Brabec stoperskou dvojici.

Vstoupit do diskuse
34

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud