17. září 2013 • 12:54

Nedvěd: Trénovat reprezentaci? Proč ne? Jednou bych to vzal

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěl byste trénovat českou reprezentaci? Hypotetická otázka, ale konkrétní odpověď. Pavel Nedvěd projevil zájem o prestižní místo na lavičce národního týmu. Ne hned - v době, kdy se shání náhrada po rezignaci Michala Bílka. Ale v budoucnosti si umí sám sebe v roli trenéra představit.



Pavel NedvědFoto Profimedia.cz
Pavel Nedvěd, který je modlou českých fanoušků a pro mnohé nejlepší fotbalista, jaký kdy český dres oblékl, momentálně působí ve vedení Juventusu Turín. Jak ale tvrdí, funkcionářem nechce být pozbytek svého života.

Držitele Zlatého míče z roku 2003 láká trenéřina. A proč ne u české reprezentace? "Jednoho dne bych to možná rád vzal. Bylo by mi ctí pracovat pro náš fotbal, především pak v roli trenéra," uvedl Nedvěd v rozhovoru pro italský deník Tuttosport.

Po rezignaci Michala Bílka je post reprezentačního kouče volný, nepočítame-li na pár měsíců pověřeného Josefa Pešiceho. Jenže Nedvěd vylučuje, že by se ujal kormidla už teď. "Ještě nenastal ten správný čas," má jasno. "Teď, když se nepostoupilo na MS do Brazílie, se musíme hlavně zaměřit na novou generaci hráčů."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud