Jonáš Bartoš
6. března 2014 • 04:41

Dobrý útok, ale špatná rozehrávka. Co se Vrbovi (ne)povedlo?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítěznou českou euforii proti Norsku zhatil vyrovnávací gól na 2:2, na němž se podepsal jindy bezchybný Petr Čech. Fotbalisty národního týmu naopak mohly na remíze s Norskem těšit dva pěkné góly i ofenzivní snaha režírovaná výtečným Rosickým, kterou se snažili přelstít severského soupeře.



Výrazné plus znamená i pozitivní atmosféra na stadionu, diváci nepřestali tleskat ani na konci utkání po vyrovnávací brance. Co všechno premiéra Pavla Vrby u národního týmu ukázala?

Dobré využití Rosického

Pavel Vrbanadělil svému kapitánovi volnost na hřišti a ten ji bohatě splácel. Vstřelil pěkný první gól, rozjížděl většinu českých akcí, neztrácel balony. „ Rosický opět ukázal, jak je důležitý pro mužstvo, pro nás to byl asi rozhodující hráč. Po jeho odchodu naše ofenziva ztratila na kvalitě a přišel trest v poslední minutě zápasu, což je obrovská škoda,“ smutnil po utkání Vrba.

Rosický o Čechově chybě: Lepší teď, než s Holandskem!
Video se připravuje ...


Proč klíčového muže střídal? „Byl jsem tak domluvený s Arsenalem a já takové dohody držím. Kdyby hrál celý zápas, možná by byl výsledek jiný. Je někdo jako Pavel Horváth v Plzni. Když ho máte na hřišti, neztrácíte balony ve středu hřiště. Odehrál velmi dobré utkání,“ chválil Vrba lídra svého týmu.

Podpora ofenzivy a bojovnost

Zejména v prvním poločase, když se mužstvo po úvodních sedmi minutách na hřišti rozkoukalo, předvedlo hodně útočných výpadů. Na levé straně se výborně doplňovali Limberský s Hlouškem, Čechům se povedly dva hezké góly. Vrba od prvních minut u reprezentace mluví o tom, že po týmu chce ofenzivní fotbal, což se mu často dařilo.

„Ofenziva byla z naší strany lepší v prvním poločase. David Limberský podporoval útok tak, jak jsem od něj zvyklý z Plzně. Celkově chci hráče pochválit. Někdy to sice nezvládali úplně optimálně takticky, ale cením si jejich bojovnosti a snahy poprat se o výsledek,“ hodnotil pozitiva utkání Vrba.

Vrba po remíze s Nory: Nejsem spokojený, čeká nás hodně debat
Video se připravuje ...

Nálada okolo reprezentace

Víc než sedmnáct tisíc diváků v hledišti zaplněného Edenu, většinu času snaživé povzbuzování, téměř žádné pískání. V takové atmosféře se hráčům musí běhat po hřišti mnohem lépe, než co pamatují z minulých let. Ve druhém poločase fanoušci dokonce rozjeli mexické vlny. Vítěznou euforii sice zabrzdily mírné rozpaky po vyrovnávací brance, přesto diváci dokázali týmu po závěrečném hvizdu zatleskat.

„Fanoušci mě příjemně překvapili. Přišel úžasný počet diváků, chci jim poděkovat a doufám, že nám budou věřit a pomáhat i v dalších zápasech,“ vzkázal spokojený Vrba . Ten si velmi dobře pamatuje atmosféru z Plzně, kde jeho tým vytleskávali takřka po každém zápase a kde se loučil v slzách dojetí při ovacích vestoje.

 

Bylo to se štěstím, ale každý gól se počítá, říkal Vydra
Video se připravuje ...

Špatná rozehrávka darovala Norům šance

Největší problém českého týmu. Útočné pokusy ničily chyby v mezihře uprostřed hřiště, tam byly velké rezervy. Čeští fotbalisté svými nepřesnostmi servírovali Norům gólové příležitosti jak na stříbrném podnose. Jen slabá efektivita v zakončení zachránila Čechy od toho, aby neinkasovali ještě víc branek.

„Věděli jsme, že Norové pod novým trenérem hrají vysoký presink. Nedokázali jsme si s ním poradit, otázkou je proč. Když to nejde, musíme hru zjednodušit a snažit se o dlouhé míče. Hráči ve středu pole zbytečně rozehrávali na hodně doteků, ztráceli jsme jednoduché míče, to byl velký problém,“ zlobilo Vrbu.

Vrba při své premiéře žádné překvapení v sestavě nepřichystal. Na hrot postavil podle očekávání Vydru a na levý kraj zálohy Hlouška
Vrba při své premiéře žádné překvapení v sestavě nepřichystal. Na hrot postavil podle očekávání Vydru a na levý kraj zálohy Hlouška

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud