10. července 2015 • 18:40

Messiho ničí kritika. Skončí hvězda v argentinské reprezentaci?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Barceloně vyhrál úplně všechno, v klubu se už v 28 letech stal jednou z největších legend. Jenže velké poháry v národním dresu nejsou Lionelu Messimu souzené. Poté, co s reprezentací prohrál finále Copa América, se na něj z argentinských řad valí kritika. Nejčtenější deník v zemi Olé dokonce přišel s informací, že zklamaný Messi uvažuje o tom, že by na čas přerušil účast v reprezentaci.



Messiho po finále s Chile nešetřil ani jeho dědeček Antonio Cuccitini. "Pro Argentinu mohl udělat víc, byl příliš líný," prohlásil. "Hrála jenom jeho část. Ve vyřazovacích bojích byl špatný."

Argentinský mág dlouhodobě není ve své zemi zbožňovaným hrdinou. Právě drobná desítka schytává největší "dardy" za to, že opět nedokázal dovést svůj tým k velkému triumfu.

Po zápase s Chile, kde Messi sice proměnil svou penaltu v rozstřelu, ale jinak se výrazněji neprosadil, dokonce vyhrožovali jeho rodině. Když k tomu přičtete hněv pryštící z řad některých fanoušků i sportovních novinářů, je jasné, že Messi toho musí mít tak akorát.

Osmadvacetiletý hráč nyní odpočívá na dovolené v rodném Rosáriu, kde pravděpodobně rozmýšlí, co dál. Určitě mu nepřidaly ani zdravotní problémy jeho partnerky Antonelly, která v 27. týdnu těhotenství musela do nemocnice.

"Všechno je fajn, jsem v pořádku," sdělil Messi reportérům krátce poté, co z nemocnice odjížděli. Prý šlo o problémy v oblasti močových cest, Antonella v u lékařů strávila jen několik hodin na pozorování.  

Messiho rodina se musela schovávat před rozzuřenými fanoušky
Messiho rodina se musela schovávat před rozzuřenými fanoušky

Messiho poslední reprezentační turnaj?

Je klidně možné, že Copa América bude pro Messiho na nějakou dobu posledním startem v pruhovaném dresu. Čtyřnásobného držitele Zlatého míče už možná přestává bavit neustálá kritika a obrovský tlak v rodné zemi.

Messi o konci v národním týmu prý uvažoval už loni v létě po prohře ve finále MS s Německem, to samé už bylo ve hře v roce 2010 po MS v Jižní Africe. Podle argentinského deníku Olé je reálná varianta, že Messi vynechá některá přátelská utkání a kvalifikační zápasy na šampionát v Rusku, který přijde na řadu v roce 2018. 

V té době bude Messimu 31 let a možná půjde o poslední velký turnaj, kam přijede na vrcholu sil a jako nejlepší fotbalista planety. Ve světě sice už dlouhá léta patří mezi zbožňované ikony. V Argentině ale nikdy nebude legendou typu  Diega Maradony , dokud nezíská pro svou zemi velké zlato.

"Nechápu lidi, že debatují nad Messiho přínosem pro reprezentaci. Je to absolutně nespravedlivé, doufám že ho kritika nikdy nezlomí," prohlásil prezident Argentinské fotbalové asociace Luis Segura. "Byla by obrovská škoda, kdyby Messi opustil národní tým."

Argentinskou desítku podpořil i Juan Sebastián Verón. "Jedna věc je kritizovat, druhá je zachovat respekt osobnosti typu Messiho, i když to nevyjde," prohlásil účastník mistrovství světa 1998, 2002 a 2010.

Přitom asi nikdo si nepřeje velký triumf s reprezentací tak jako nezastavitelný Leo. Autor 46 reprezentačních branek (103 startů) na klubové úrovni vyhrál úplně všechno, jenže velký triumf s argentinským mužstvem mu stále schází.

Je držitelem zlaté olympiské medaile z roku 2008, mistrem světa do 20 let (2005), jenže mezi dospělými stále nic. Naposledy s Argentinou došel dvakrát až do finále. Na loňském šampionátu v Brazílii i nyní na mistrovství Jižní Ameriky odcházel se stříbrnou medailí.

"Neexistuje nic bolestivějšího, než prohrát ve finále. Ale chci poděkovat všem, co nás podporovali a stáli za námi i v těžkých momentech," vyjádřil se Messi krátce po jihoamerickém šampionátu na sociálních sítích.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud