25. července 2015 • 21:00

Co říká Vrba na los s Němci? Lepší než kvalifikace o EURO, tvrdí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavním favoritem je Německo, Češi se porvou o druhé místo v kvalifikační skupině C o postup na MS 2018 v Rusku se Severním Irskem a Norskem. Aspoň takový pocit má kouč českého nároďáku Pavel Vrba. Co říká na los on i další účastníci ceremoniálu v ruském Petrohradu?



Pavel Vrba (trenér ČR)

"Hlavním favoritem je Německo, našimi největšími soupeři o druhé místo jsou Norsko a Severní Irsko. Ale dopředu se nedá říct, že to tak určitě bude. Ale jistě máme na to hrát o druhé místo. Zkušenost mám jako trenér národního týmu pouze s Norskem, se kterým jsme hráli přátelák, který nám ale moc nevyšel. Ze slovenské reprezentace pak pamatuji zápasy s Německem a San Marinem.

Mám z tohoto losu lepší pocit, než tomu bylo po vylosování současné kvalifikace o Euro, tam máme skupinu obtížnější. Samotné losování bylo podobné, ale řekl bych početnější a větší. Přece jenom šlo o mistrovství světa. Rusové berou pořadatelství hodně vážně, zúčastnil se i prezident Putin , bylo tady opravdu hodně fotbalových i dalších osobností z celého světa."

Joachim Löw (trenér Německa)

"Jsme v zajímavé skupině s dobrými soupeři, los se nám líbí. Česká republika, Norsko a Severní Irsko jsou velmi ambiciózní týmy a v minulých letech měly vždy velmi dobré výsledky. Je jasné, že jako úřadující mistři světa chceme být ve skupině první a také že jsme favorité."

Rozlosované skupiny kvalifikace o mistrovství světa 2018 v Rusku
Rozlosované skupiny kvalifikace o mistrovství světa 2018 v Rusku

Oliver Bierhoff (manažer Německa)

"Jsem rád, že nebudeme hrát s Itálií a Francií. Z toho pohledu můžeme být spokojení. Česká republika je určitě silným týmem, ale nesmíme podcenit ani ostatní soupeře."

Per-Mathias Högmo (trenér Norska)

"Je to velmi atraktivní skupina, která slibuje mnoho napínavých bitev. Fakt, že narazíme na úřadující mistry světa, velmi snižuje šanci vyhrát skupinu. Pro nás je druhé místo a baráž přirozeným cílem, který je v našich silách."

Michael O´Neill (trenér Severního Irska)

"Myslím, že jsme mohli dopadnout hůř, na výběr byly i těžší skupiny. Jasným favoritem je Německo, o tom se nemusíme ani bavit. My, Česká republika a Norsko se zřejmě popereme o druhé místo, znamenající baráž."

Per-Mathias Högmo (trenér Norska)

"Je to velmi atraktivní skupina, která slibuje mnoho napínavých bitev. Fakt, že narazíme na úřadující mistry světa, velmi snižuje šanci vyhrát skupinu. Pro nás je druhé místo a baráž přirozeným cílem, který je v našich silách."

Rovnag Abdullajev (předseda ázerbájdžánské fotbalové federace)

"San Marino patří ke slabým týmům, Německo je naopak mistr světa, takže u něj zbytečné cokoliv dodávat. Další týmy ve skupině jsou velmi vyrovnané. Česká republika v minulosti dosáhla skvělých výsledků, na turnajích sehrála velké zápasy. Potkáváme také dva staré známé, s Norskem jsme hráli v probíhající kvalifikaci ME a Severní Irsko jsme měli v minulé kvalifikaci MS. Z toho pohledu je to zajímavá skupina."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud