4. listopadu 2017 • 15:05

Liga národů nabírá na obrátkách. FIFA zvažuje její zavedení na všech kontinentech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová fotbalová federace FIFA zvažuje zavedení Ligy národů na všech kontinentech. Nová soutěž se poprvé bude hrát příští rok v Evropě, kde nahradí přípravné zápasy a navíc se z ní bude možné dodatečně kvalifikovat na mistrovství Evropy.



"FIFA byla do procesu zapojena od začátku a budeme v tom spolu s UEFA i dalšími konfederacemi pokračovat i nadále," uvedla v prohlášení světová federace. "Už jsme se začali bavit o tom, kam bychom mohli soutěž posunout," přidala UEFA.

Evropská Liga národů odstartuje v září 2018 a bude rozdělená podle koeficientů do čtyř soutěží, mezi kterými se bude dát postupovat i sestupovat. Každá z lig navíc bude mít jedno účastnické místo na Euru, o nějž budou v březnu 2020 bojovat čtyři nejlepší týmy, které si postup nezajistí z běžné kvalifikace.

S Ligou národů jako první přišla UEFA a nyní zavedení podobné soutěže zvažuje také severoamerická konfederace CONCACAF.

"Jednohlasně jsme se shodli na tom, že jde o skvělý nápad. Už jsme se bavili o možných formátech, protože až to Evropa zavede, bude těžší sehnat soupeře pro přípravné zápasy," řekl už před časem předseda CONCACAF Victor Montagliani.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud