19. března 2018 • 11:03

Z reprezentace vypadli čtyři hráči. Jarolím povolal Masopusta či Trávníka

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím musel udělat výrazné změny v nominaci na přípravný turnaj v Číně. Ze zdravotních důvodů mu budou chybět nejlepší střelec druhé anglické ligy útočník Matěj Vydra z Derby, záložník Jakub Jankto z Udine a dvojice slávistů, kanonýr Milan Škoda a středopolař Josef Hušbauer.



Kádr naopak doplnilo dalších šest jmen včetně dvou nováčků z Jablonce, záložníků Lukáše Masopusta a Michala Trávníka. Dodatečně povoláni byli i slávistický útočník Stanislav Tecl a jeho spoluhráč z obrany Jakub Jugas, další bek Michael Lüftner z FC Kodaň a také univerzál Martin Frýdek z pražské Sparty. V kádru je aktuálně 21 hráčů.

Vydru nepustí do Číny svalové zranění. "Kvůli zdravotním problémům jsme ho nemohli pozvat ani v závěru loňského podzimu. Letos má skvělou formu a chtěli jsme jej v reprezentaci mít na očích. Ale šance se zase otevírá pro jiné hráče," uvedl v tiskové zprávě Jarolím.

"Jankto už svoji pozici v národním týmu opakovaně potvrdil, jeho absence je samozřejmě ztráta. Fotbal ale podobné situace přináší, máme připraveny alternativy. Věřím, že už další komplikace nenastanou," dodal.

Po srazu v Praze musel Jarolím vyřadit i slávisty Škodu s Hušbauerem, kteří už do sobotního ligového derby na Spartě (3:3) nešli úplně zdraví. "Oni přišli na sraz, ještě jsme to nějak řešili osobně. Bohužel jejich stav je takový, že by bylo zbytečné, aby s námi jeli. Už v nemocnici absolvovali vyšetření. Tu informaci jsem měl už po sobotním derby, takže už jsem o tom začal trošku přemýšlet. Už jsem si nějaká jména do hlavy dal," řekl novinářům Jarolím.

Mimo jiné dodatečně povolal dva bývalé reprezentanty do 21 let Masopusta a Trávníka, kteří mají na jaře velkou formu a vyhráli s Jabloncem všech pět ligových zápasů při skóre 13:1. Masopust k tomu přispěl třemi brankami a dvěma asistencemi, Trávník nahrál na dva góly.

"Jablonec na jaře vyhrál všech šest soutěžních zápasů, vidím na nich, že hrají dobře. Je to v podstatě návaznost na jednadvacítku, s kterou mají oba zkušenosti. Je to celkem logický krok. Masopust se dokázal prosadit i gólově, Trávník nám zapadá i kvůli absenci Hušbauera," uvedl Jarolím.

Při absenci útočníků Škody s Vydrou dodatečně nominoval slávistu Tecla, který za reprezentační A-tým zatím odehrál v letech 2013 a 2014 ve dvou zápasech jen 46 minut. "Standa prokazoval dobrou formu na podzim v Jablonci, na základně toho si jej stáhla Slavia. Sice je v roli čekatele, ale je to kluk, který si toho bude vážit a který ukáže, že si reprezentaci zaslouží," prohlásil Jarolím.

Jugas už do reprezentace nahlédl v minulém roce, ale start si nepřipsal. Lüftner nastoupil za národní celek jen jednou a Frýdek pětkrát.

Reprezentanti se v poledne sešli v hotelu NH Praha. Do dějiště turnaje čtyř zemí Nan-ningu odletí v úterý po obědě a v pátek je čeká úvodní duel s Uruguayí. "Obě tréninkové jednotky - dnes odpoledne i zítra dopoledne - absolvujeme tady na menším hřišti. A pak už v Číně na normálním hřišti," uvedl Jarolím.

Nominace fotbalové reprezentace na přípravný turnaj v Číně

Brankáři: Tomáš Vaclík (Basilej 18, 0), Tomáš Koubek (Rennes 6, 0), Jiří Pavlenka (Brémy 4, 0)
Obránci: Pavel Kadeřábek (Hoffenheim 30, 2), Theodor Gebre Selassie (Brémy 45, 3), Jan Bořil (Slavia Praha 4, 0), Marek Suchý (Basilej 36, 1), Tomáš Kalas (Fulham 11, 0), Filip Novák (Trabzonspor 12, 1), Jakub Jugas (Slavia), Martin Frýdek (Sparta), Michael Lüftner (Kodaň)
Záložníci: Tomáš Souček (Slavia Praha 8, 1), Vladimír Darida (Hertha Berlín 49, 4), Josef Hušbauer (Slavia Praha 14, 1), Jan Kopic (Plzeň 10, 3), Antonín Barák (Udine 7, 5), Michal Travník (Jablonec), Lukáš Masopust (Jablonec)
Útočníci: Michael Krmenčík (Plzeň 11, 6), Milan Škoda (Slavia Praha, 18, 4), Patrik Schick (AS Řím 5, 1)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud