1. června 2018 • 18:44

Ještě nikdy jsme 0:4 neprohráli?! divil se Kopic: Blbé, smutné, strašné...

Autor: pj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Tenhle výplach vydýchávají těžko. Čeští fotbalisté od rozdělení Československa v roce 1993 ještě nikdy neprohráli o více než tři branky. Až v páteční přípravě podlehli Austrálii vysoko 0:4. Také záložníka Jana Kopice překvapilo, že jde o nejvyšší porážku v historii. "To je blbé," divil se plzeňský křídelník, který v prvním poločase nevyužil dvě slibné šance.



Nevypadá výsledek 0:4 s Austrálií vzhledem k vývoji až hrozivě?
"Vypadá, je to strašný... 0:4 je opravdu hrozivé. První poločas jsme měli lepší, já nedal dvě šance, pak Vláďa Darida, Krmi (Michael Krmenčík). Měli jsme čtyři šance a dali nula gólů, oni si vytvořili dvě a dali jeden. O poločase jsmme si řekli, že to ještě zkusíme, ale pak jsme udělali dvě chyby v rozehrávce a prohrávali 0:3. Potom jsme působili odevzdaně a spíš se to dohrávalo. Oni dobře drželi balopn, dobře kombinovali, my neměli sílu je napadat. Vrcholem bylo, když si z centru srazíme míč a dostaneme na 0:4. Vyžrali jsme si to až do konce."

Proč neskončili vaše šance gólem?
"V té první jsem chtěl zbytečně nahrávat, Měl jsem si to dát a střílet křížem nártem. Ne myslet na nahrávku, že to dávat Krmimu. Na tu druhou šanci se ještě musím pořádně podívat, ale mám pocit, že gólman docela dobře vyběhl. Já to chtěl přes něj lobnout, ale nepovedlo se mi to."

Možností na vstřelení branky jste přitom měli dost...
"Vepředu jsme dát gol měli, ale u obránců, když udělají chybu, je to blbé a je to víc vidět, zvlášť, když z toho padne gól. My jejich chyby nepotrestali, oni ano, v tom byl rozdíl. Když odskočili na 0:2, pak 0:3, neměli jsme sílu to vrátit a působili jsme odevzdaně."

Co říkáte na to, že česká reprezentace v moderní historii nikdy takovým rozdílem neprohrála?
"Ještě nikdy jsme o čtyři góly neprohráli? Opravdu? Tak to je blbé, smutné, strašné. Co na to říct... Ale je to fotbal."

Kde byl mezi týmy největší rozdíl?
"Roli hrál i faktor, že většina hráčů u nás už má po sezoně, někdo má za sebou třeba 14 dní volno. Austrálie jede na mistrovství světa, ještě budou vyřazovat z kádru. Jejich motivace je úplně jinde, my bychom ji měli mít taky, ale když někdo nehraje 14 dní a pak přijde ostrý zápas proti týmu, který se na to chystá celý rok, jejich hráče čeká životní turnaj... Motivace a agresivita v osobních soubojích je někde jinde a bylo to vidět."

Jarolím po debaklu: Nejhorší porážka v historii? Je mi hrozně
Video se připravuje ...

Kopic po debaklu s Austrálií: Vyžrali jsme si to až do konce, je to smutný
Video se připravuje ...

Koubek: Hlavní rozdíl byl v proměňování šancí, máme s tím dlouhodobý problém
Video se připravuje ...

Po prohře 0:4 s Austrálií neměl trenér české reprezentace Karel Jarolím dobrou náladu
Po prohře 0:4 s Austrálií neměl trenér české reprezentace Karel Jarolím dobrou náladu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud