13. září 2018 • 15:44

Poborský odmítl roli asistenta: Nemá to pro mě smysl. Šilhavý chce Galáska

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řekl ne. Od předsedy Fotbalové asociace České republiky Martina Malíka nakonec Karel Poborský nedostal manažerskou smlouvu, ale v plánu bylo jeho zapojení jako asistenta nového trenéra Jaroslava Šilhavého. „To není role, ve které bych se viděl, tohle pro mě nemá smysl,“ pověděl Sportu po jednání Poborský. Ve hře je nyní zapojení jiného bývalého reprezentanta Tomáše Galáska, kterého Šilhavý osloví.



Spekulovalo se o tom, že by převzal manažerskou úlohu. Že svým působením by ovlivňoval život reprezentační jednadvacítky a áčka.

Po dvou jednáních, dopoledním s druhým místopředsedou FAČR Romanem Berbrem, a odpoledním s předsedou Martinem Malíkem, ale nakonec vyplynulo, že svazová generalita si Karla Poborského představuje jako asistenta Jaroslava Šilhavého.

„Jako předtím Romanu Berbrovi, tak i Martinu Malíkovi, jsem převyprávěl svoje vidění fotbalu, je prostě na nich, jak má fotbal u nás dál pokračovat, jak má jít dál, jestli chceme dokola řešit věci vyhazováním trenérů. Pro mě není nabídka na asistenta trenéra zajímavá, nebo něco, co by mě lákalo,“ řekl Sportu Poborský.

Jeho okamžité zapojení k nově tvořenému vedení reprezentace tedy padá, ovšem není vyloučeno, že při přeformulování nabídky by Poborský v budoucnu mohl k národnímu týmu přijít.

Teď platí, že bude dál pokračovat jako patron mládežnických výběrů a jako výkonný ředitel Regionálních akademií FAČR.

Poborský sice odmítl, nicméně Jaroslav Šilhavý osloví jiného bývalého reprezentanta Brücknerovy éry. „Jedním z asistentů bude Jiří Chytrý, jako druhého Jarda Šilhavý osloví Tomáše Galáska. U něj ještě nevím, zda nabídku přijme,“ říká místopředseda asociace Roman Berbr s tím, že složení realizačního týmu je z osmdesáti procent jasné.

Jarolím končí s bídnou bilancí! Kdo by ho mohl nahradit?
Video se připravuje ...

ANKETA: Nástupce Jarolíma? Nejspíš Šilhavý, shodují se redaktoři Sportu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud