Jonáš Bartoš
9. září 2021 • 04:50

Český závěr s Ukrajinou: bolest bez Schicka i žlutá vlna v Plzni

Vstoupit do diskuse
0
  • Co ukázal zápas mezi Českem a Ukrajinou?Co ukázal zápas mezi Českem a Ukrajinou?FOTO: koláž iSport.cz

    Vydřená remíza 1:1 po hektickém závěru s Ukrajinou, hubená výhra s Běloruskem 1:0 a jasná ztráta proti silné Belgii 0:3. Čeští fotbalisté odehráli v Plzni třetí zápas v šesti dnech, srovnání v poslední vteřině jim určitě zlepšilo náladu i celkový dojem z uplynulého srazu. Co bylo k vidění ve středečním duelu?

  • Bojovnost alespoň remízu přináší

    Češi si proti Ukrajině vytvořili dost šancí, dvakrát uchránila hosty tyčka, výborně chytal Bojko. Smolařem večera byl Stanislav Tecl, jenž přes veškerou snahu stále čeká na gólový zápis, v národním týmu už devět utkání. Ale domácí se nevzdávali, ve značně okleštěné sestavě se do posledních vteřin snažili protrhnout smůlu. Povedenou dělovkou se nakonec v poslední vteřině prosadil Matěj Vydra.

  • Bolestná ztráta Schicka

    Ze tří zápasů pouze dvě branky, bilance národního týmu směrem do ofenzivy by měla vypadat lépe. Až bolestně se projevila absence Patrika Schicka. Gólového bombarďáka, který dotáhl Česko až do čtvrtfinále EURO. Jaroslav Šilhavý svého klíčového střelce potřebuje, aby se mohl rvát s nejlepší elitou. Ostatní se do šancí dostávali, ale až příliš zahazovali. A právě v tom je největší síla hroťáka z Leverkusenu, že dokáže udeřit takřka z jakékoliv pozice.

    Patrik Schick reprezentaci chybí Patrik Schick reprezentaci chybíFoto Jakub Poláček/Blesk

  • Žlutá vlna z Ukrajiny

    Plzeňská Doosan Arena svítila ve středu večer žlutou barvou. Na zápas přišlo velké množství ukrajinských fanoušků. Hodně z nich pracuje v Plzni a okolí, tím pádem si zápas své země nenechali ujít. A také si ho přišli pořádně užít. Takřka zaplnili sektor pro hosty, byli vidět i na jiných místech stadionu. Pomohli vytvořit parádní kulisu celého zápasu.

  • Tempo (ne)rovné přáteláku

    Se slušnou atmosférou souvisí i vysoké tempo utkání, které převyšovalo běžný přátelský souboj. Od prvních minut se jelo naplno, ukrajinští rychlonožkové dopředu nevypustili jediný sprint. Zdatně jim sekundovali i domácí fotbalisté, hodně z nich chtělo využít šanci, kterou v pozměněné jedenáctce od trenéra dostali. Nade všemi čněl Vladimír Coufal. Nezdolný krajní obránce West Hamu létal po straně znovu dalších devadesát minut, na srazu odjezdil kompletní porci tří zápasů. Ze hřiště byste ho museli odnést násilím, přitom už v sobotu jej čeká zápas za West Ham na hřišti Southamptonu. V následujících týdnech přijde na řadu ďábelský klubový program na čtyřech frontách (dva domácí poháry, liga a Evropská liga).

  • Oživení Krále

    Hodně se o něm před zápasem debatovalo, zda jeho forma neklesla až povážlivě nízko. Alex Král v Plzni odpověděl velmi povedeným výkonem, zejména v prvním poločase patřil k nejlepším českým hráčům. Uprostřed zálohy mu pomohl aktivní Michal Sadílek, nebál se vystřelit, udělat kličku navíc, jít do těžkých situací. Tohle se trenérům ve West Hamu, kam se přemístí ke svým parťákům Tomáši Součkovi a Vladimíru Coufalovi, muselo líbit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud