10. ledna 2021 • 20:41

Tottenham vs. osmá liga: hvězdy hrály z úcty, "Klopp" se díval za plotem

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohra, ale ne ostuda. Amatéři z týmu Marine FC, hrajícího až osmou ligu, v FA Cupu uvítali hvězdy Tottenhamu Hotspur a vyvázli "jen" s bůrem. Prohře 0:5 navzdory koronavirovým zákazům sledovalo pár fanoušků alespoň přes plot, jeden z nich přivedl i zajímavého neživého hosta.



„Snad k nám trefí,“ obávali se hráči Marine před tím, než měli hostit Mourinha a spol. Portugalský kouč ale nezabloudil, a jeho svěřenci taky mířili přesně. Na výsledku 5:0 se podíleli Lucas Moura, mladíček Alfie Devine a hattrickem Carlos Vinícius.

Všechno ale mohlo být jinak, amatéři z osmé ligy totiž ještě za stavu 0:0 trefili břevno! „V prvních deseti minutách jsme si toho moc nevytvořili, oni dali břevno. Neříkám, že bychom prohráli, ale oni by jistě bojovali s úplně jinou energií. Ale bylo to dobré, věřím, že i lidé sledující z domova si to užili,“ řekl Mourinho, který zápas řídil z improvizované trenérské lavice složené z několika židlí.

Všichni fanoušci ale nezůstali doma, pár se jich navzdory koronavirovým opatřením objevilo i za plotem. Nejvíc zaujal ten, který zpoza sektoru 21 sledoval mač s kartonovou podobiznou Jürgena Kloppa v životní velikosti. Asi chtěl Mourinha vystrašit, že jej přijela skautovat konkurence...

Jeden z fanoušků s sebou přivedl kartonového Jürgena Kloppa
Jeden z fanoušků s sebou přivedl kartonového Jürgena Kloppa

Zkušený trenér se nenechal rozhodit. „V Anglii trénuji od roku 2004, hrál jsem proti týmum League One a Two (třetí a čtvrté ligy), ale nikdy proti klubu až z osmé ligy. Ale vím, co to pro ně znamená, tak jsem nasadil kvalitní mužstvo. Ne kvůli výsledku, ale kvůli podstatě poháru. Věřím, že je pro ně skvělé, že proti nim hraje Gareth Bale, Moussa Sissoko a další. Za výsledek se nemusí stydět,“ usmíval se v rozhovoru pro BBC.

Jeho slova potvrdil i kouč domácích Marine Neil Young. „José Mourinho a jeho klub nám prokázali úctu. Přivezli velmi silný tým, za což jsem velmi vděčný. José hodně chválil náš klub a hřiště,“ řekl. „Byl to pro nás krásný, a zároveň složitý týden. Museli jsme hodně odpovídat médiím, což museli někteří naši hráči zvládat spolu s prací. Nebudu se moc zaobírat zápasem, je pro nás ctí, že jsme tu mohli uvítat Tottenham a poznat Josého,“ dodal.

Spurs se při hladkém vítězství postarali i o přepsání klubového rekordu. Debutant Alfie Devine, který ve druhém poločase zvyšoval na konečných 5:0, se ve věku 16 let a 163 dní stal nejmladším střelcem v historii svého týmu.

Góly

Domácí:

Hosté: 24. Vinícius, 30. Vinícius, 32. Moura, 37. Vinícius, 60. Devine

Sestavy

Domácí: Passant – Solomon-Davies, Hughes (46. Howard), Miley, Joyce – Barrigan, Raven (81. Shaw), Hmami (67. Doyle), Kengni – Devine (75. Strickland), Cummins (C) (76. Wignall)

Hosté: Hart – Doherty, Alderweireld (46. Tanganga), Rodon, Davies (C) (71. Reguilon) – Sissoko (46. Devine), White – Fernándes, Alli (64. Bale), Lucas (64. Clarke) – Vinícius

Karty

Domácí: Joyce

Rozhodčí

Oliver – Bennett, Beswick

Stadion

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud