14. ledna 2013 • 12:05

VIDEO: Vyloučení Kompanyho? Kouč City zuřil: Nebyl to ani faul!

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Rozzuřený na nejvyšší možnou mez byl po zápase Manchesteru City na půdě Arsenalu v Premier League manažer Citizens Roberto Mancini. Toho vytočilo vyloučení obránce Vincenta Kompanyho. Sudí Mike Dean to od kouče schytal. „Nebyl to vůbec faul, natož na červenou kartu. Nechápu, co rozhodčí viděl,“ čílil se italský manažer. Klub se odvolal k FA a věří, že hráč nebude potrestán zastavením činnosti na tři duely.



Uchlácholit ho nemohlo ani vítězství Citizens 2:0. Kouč si pořád vedl svou a klub podal protest proti udělení červené karty po zákroku na Wilshera.

„Vůbec to nebyl faul. Vincent šel do skluzu a zahrál míč. Nevím, jak za tohle mohl dostat červenou kartu,“ nemohl se smířit s verdiktem muže s píšťalkou z 75. minuty Mancini.

Sám belgický obránce sice ještě na place s arbitrem diskutoval, po zápase už byl ale smířený s jeho verdiktem a napsal to dokonce na sociální síť Twitter.

Podívejte se na video z duelu Arsenal - Manchester City

Arsenal - Manchester City 0:2
Video se připravuje ...

„Necítím proti rozhodčímu nějakou zášť. Byla to složitá situace. Soupeř si předkopl míč a došlo ke střetu. Je to pak padesát na padesát, jak to rozhodčí posoudí,“ svěřil se Kompany.

Opora defenzivní řady Citizens určitě nelituje toho, že šel v dané chvíli do skluzu. „Jsem přece obránce a do souboje musím jít naplno, jinak to nejde. Ale určitě nikdy nechci zranit protihráče,“ dušoval se Kompany.

Pokud to s protestem City neklapne, vypadne obránce ze sestavy Citizens pro zápasy Premier League Fulhamu a QPR, navíc vynechá i zápas 4. kola FA Cupu proti Crystal Palace či Stoke. Citizens nyní ztrácejí v tabulce nejvyšší anglické soutěže sedm bodů na vedoucí Manchester United.

"Doufám, že uspějeme. Celá věc je jednoduchá, fakta jsou jasná. Na vyloučení prostě Kompanyho zákrok nebyl," prohlásil rázně italský kouč. V defenzivě mu už nyní chybí Yaya Touré, jenž odjel plnit reprezentační povinnosti na africký šampionát.

Udělením červené karty byl zaskočen i manažer Arsenalu Arséne Wenger. „Když budu upřímný, tak mě to vyloučení překvapilo. Znovu se na ten zákrok dívat nebudu, nevím, jak by to někomu pomohlo, ale červenou jsem nečekal.“ připustil Francouz.

Rozhodčí Mike Dean vykazuje ze hřiště po červené kartě Vincenta Kompanyho z Manchesteru City
Rozhodčí Mike Dean vykazuje ze hřiště po červené kartě Vincenta Kompanyho z Manchesteru City

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud