10. ledna 2014 • 11:10

Rosický zůstane v Arsenalu. Je to vynikající hráč, chválí ho Wenger

Autor: iSport.cz, jon, kah, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budoucnost Tomáše Rosického v Arsenalu vypadá jasněji. Trenér Arséne Wenger na páteční tiskové konferenci naznačil, že český reprezentační kapitán zůstane hráčem "kanonýrů." To by znamenalo, že s Rosickým podepíše novou smlouvu, stávající kontrakt mu vyprší letos v létě.



Ve 33 letech patří k nejzkušenějším hráčům v klubu. Že by se ale připravoval na konec v Arsenalu? Tak to u Tomáše Rosického vůbec nevypadá. Český záložník podává v posledních týdnech skvělé výkony, což ocenil i trenér Arséne Wenger.

"Tomáš Rosický tady zůstane. Je to skvělý fotbalista, který má týmu co nabídnout," chválil českého kapitána boss vedoucího týmu ligy. Z těchto slov vyplývá, že s Rosickým hodlá pokračovat ve spolupráci. 33letému záložníkovi končí po sezoně smlouva a je tedy možné, že v nejbližší době se dočká nového kontraktu.

"Je to typický hráč pro Arsenal. Je pohyblivý, má techniku a hraje pro tým. Je to prostě fantastický hráč," dodal Wenger bez bližších detailů o Rosického nové smlouvě.

Rosický několikrát zopakoval, že je v Arsenalu maximálně spokojený a z klubu nehodlá odcházet, pokud o něj bude zájem. Zpráva o podpisu nové smlouvy jistě potěší i reprezentačního trenéra Pavla Vrbu. Pokud totiž Rosický zůstane v Anglii, je velmi pravděpodobné, že bude pokračovat i v reprezentačním týmu.

Lídr českého nároďáku působí v Arsenalu od května 2006, kdy přišel z Borussie Dortmund, a v této sezoně patří k oporám londýnského klubu. Nedávno se spekulovalo, že pokud odehraje alespoň 25 utkání, bude jeho smlouva automaticky prodloužena, to však někdejší hráč pražské Sparty popřel.

Podle informací deníku Sport je nová smlouva pro Rosického připravená na dva roky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud