4. ledna 2014 • 19:53

Rosického paráda. Proti Tottenhamu proměnil sólo a stadion šílel

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Parádní gól! Záložník Tomáš Rosický vypíchl v sobotním duelu FA Cupu proti Tottenhamu na půlící čáře míč soupeři, pelášil s ním k brance a nádherné sólo zakončil gólem. Arsenal v tu chvíli vedl v londýnském derby nad velkým rivalem 2:0 a mašíroval za postupem. Ten také dotáhl, branka již nepadla.



MATCH OVERVIEW LEGACY

To byla ale nádhera. Český reprezentant Tomáš Rosický zničil naděje Tottenhamu na postup v FA Cupu. V 62. minutě derby dvou nesmiřitelných rivalů sebral na polovině hřiště míč soupeři a sprintoval k brance.

VIDEO: Podívejte se na parádní zásah Tomáše Rosického

Obránci „Spurs“ jej stíhali marně, nikdo neměl nárok. „Rosa“ pak akci zakončil gólovou ranou a narvané ochozy Emirates Stadium se mohly zbláznit nadšením.

Radost si užíval i český reprezentant. Křičel z plných plic a běžel po trávníku, následně se sklouzl po kolenou a převalil se na záda, aby jej mohla zavalit červená lavina spoluhráčů. „Kanonýři“ dobře věděli, že po tomhle zásahu se bude rival zvedat jen těžko a stadion bouřil nadšením. Tottenham už na odpověď nenašel sílu.

Rosický patřil k nejlepším hráčům Arsenalu, byl velmi aktivní a parádní gól byl rpo něj zaslouženou odměnou. Rosický se trefil v dresu Arsenalu po necelých devíti měsících, naposledy skóroval při výhře nad WBA 2:1, kdy dal oba góly. Od té doby se mezi střelce zapsal jen v barvách české reprezentaci proti Arménii.

Obránce Arsenalu Per Mertesacker si vysloužil speciální pozornost Emmanuela Adebyora z Tottenhamu v utkání FA Cupu. Arsenal vyhrál 2:0
Obránce Arsenalu Per Mertesacker si vysloužil speciální pozornost Emmanuela Adebyora z Tottenhamu v utkání FA Cupu. Arsenal vyhrál 2:0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud