26. srpna 2014 • 09:11

Di María míří do Anglie za rekordní částku! United zaplatí 2 miliardy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdražší příchod v historii Premier League. Tímto primátem se bude moci brzy pochlubit záložník Ángel di María, jenž míří z Realu Madrid do Manchesteru United. Dohoda už je hotová, přestup by mohl být uzavřen dnes. „Di María se již rozloučil se spoluhráči,“ potvrdil trenér Realu Carlo Ancelotti. United za novou posilu zaplatí 59,7 milionu liber (2,08 miliardy korun).



Di María, jenž velkou měrou pomohl Argentině na mistrovství světa v Brazílii ke stříbrným medailím, překoná dosavadní rekordní odstupné 50 milionů liber, které v roce 2011 zaplatila Chelsea za španělského útočníka Fernanda Torrese Liverpoolu.

Nejdražší posilou Manchesteru United byl dosud Juan Mata, kterého "Red Devils" koupili letos v lednu z Chelsea za 37,1 milionu liber.

Šestadvacetiletý Argentinec se v neděli rozloučil v Realu a včera už byl na Old Traffordu dojednávat detaily svého angažmá. Za madridský celek hrál pět sezon a získal s ním ligový titul, triumf v Lize mistrů i Superpoháru a dvakrát Španělský pohár. Real ho koupil z Benficy Lisabon za 36 milionů liber, takže na něm výrazně vydělá.

Manchester United po nepovedené sezoně mohutně investuje do posil, které bude mít k dispozici nový kouč Louis van Gaal. Už dříve utratil celkem 72 milionů liber za trojici Luke Shaw, Ander Herrera a Marcos Rojo.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud