25. dubna 2015 • 18:07

Watford postoupil do Premier League. Vydra přispěl gólem

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Watford, v jehož kádru působí čeští hráči Matěj Vydra a Daniel Pudil, se stal po 45. kole druhé anglické fotbalové ligy prvním postupujícím do Premier League. K postupu hráči Watfordu nakročili už po obědě, kdy vyhráli na půdě Brightonu. K vítězství přispěl také Vydra, který nastoupil v 65. minutě a ve čtvrté minutě nastavení zvýšil na konečných 2:0. Pudil tentokrát do zápasu nezasáhl.



Vydra přišel na trávník až v 65. minutě, když vystřídal Odiona Ighala. To už Watford vedl díky brance Troye Deenyho 1:0. Právě Deeney měl zásluhu i na Vydrově brance. Český reprezentační útočník si v 94. minutě naběhl na jeho centr, zpracoval si míč a prostřelil domácího brankáře.

VIDEO: Vydrova branka proti Brightonu

Byla to jeho 15. ligová trefa. Ta ztvrdila vítězství Watfordu 2:0 na půdě Brightonu. Jelikož konkurenti v boji o postup Norwich (1:1 s Rotherhamem) a Middlesbrough (3:4 s Fulhamem) zaváhali, může český útočník spolu s Danielem Pudilem slavit po osmi letech postup do nejvyšší anglické soutěže.

Potvrzení postupu se Watford dočkal po zbylých utkáních předposledního kola. Třetí Middlesbrough totiž prohrálo s Fulhamem a čtvrtý Norwich pouze remizoval v Rotherhamu. Watford tak už má jeden zápas před koncem soutěže jistotu, že skončí nejhůře na druhém místě tabulky a přímo postoupí do Premier League.

O druholigový titul ho ještě může připravit druhý Bournemouth, který ztrácí čtyři body a zápas 45. kola ho čeká až v pondělí.

Anglická druhá fotbalová liga - 45. kolo:

Brighton - Watford 0:2 (gól Vydra)

Sheffield Wednesday - Leeds 1:2

Birmingham - Charlton 1:0

Cardiff - Blackpool 3:2

Fulham - Middlesbrough 4:3

Huddersfield - Blackburn 2:2

Ipswich - Nottingham 2:1

Millwall - Derby 3:3

Reading - Brentford 0:2

Rotherham - Norwich 1:1

Wigan - Wolverhampton 0:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud