17. srpna 2015 • 11:08

Čech poprvé vyhrál. Na superzákrok ale čeká a zase měl problémy

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arsenal si může oddechnout, po nečekané prohře s West Hamem v prvním kole Premier League slaví tři body z nebezpečné půdy Crystal Palace. Radost měl pochopitelně i brankář londýnského klubu Petr Čech. Jenže, není to zase taková idylka. Český gólman opět nevynikal jistotou při centrech a Arsenal dál čeká na jeho pověstné rozdílové zákroky.



První zápas Čechovi hodně nevyšel, dvěma chybami se podepsal pod prohru Arsenalu. Ve druhém kole anglické ligy už se hrubkám vyvaroval, ovšem stále něco chybí k tomu, aby byl tím, co mu mnozí prorokovali. Tedy rozdílovým hráčem v boji o titul.

„Čech Arsenalu přinese až 15 bodů,“ předpovídal před sezonou Čechův bývalý spoluhráč a kapitán Chelsea John Terry. A právě k tomu má zatím zkušený gólman daleko. Na „superzákrok“ v jeho podání zatím Arsenal čeká.

Čech navíc i proti Crystal Palace předvedl, že při centrech prostě stoprocentní není. Minimálně dvakrát míč jen přistrčil před sebe a měl štěstí, že balon vždy zamířil kousek od protihráčů. Stačilo několik centimetrů a mohl být opět za smolaře.

2406394:gallery:true:true

Nutno dodat, že soupeř Čecha střelami nezasypal. S inkasovaným gólem přiliš dělat nemohl. „Šel ale trochu pozdě na zem,“ všiml si expert britského deníku Mirror. Co se týče dalších střel z dálky, tam byl český brankář naprosto jistý. Míče mu nevypadávaly.

Pokud by měl být pro Arsenal skutečně tím, kdo dotáhne klub po více než deseti letech k titulu, což mu mnozí před sezonou předpovídali, bude ale muset Čech ještě přidat. V klubu věří, že se mu to podaří. Zkušeností na to má dostatek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud