27. října 2015 • 23:20

Čechův černý večer! Pudil skvěle nahrával, Sheffield zničil Arsenal 3:0

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle překvapení snad nikdo nečekal. Arsenal, navíc s Petrem Čechem v brance, dostal tvrdý direkt na hřišti druholigového Sheffieldu Wednesday v podobě tří inkasovaných gólů a končí v anglickém Ligovém poháru. Pod výhru domácích se navíc podepsal parádní asistencí český obránce Daniel Pudil.



Arsenal nastoupil do osmifinálového duelu s několika změnami oproti ligovému zápasu s Evertonem. V brance se ale znovu objevil český reprezentační brankář. Ani ten ale „kanonýrům“ na hřišti Sheffieldu nepomohl.

První branka padla po pohledné kombinační akci Daniela Pudila a Rosse Wallace. Český obránce potáhl míč po levé straně a chytrou přihrávkou našel svého spoluhráče na hranici pokutového území. Záložník Sheffieldu se vůbec nerozpakoval a vypálil na Čecha .

Ten však neměl šanci zasáhnout. Jednak stál daleko od přesně umístěné střely a především nemohl vůbec nic vidět přes clonícího obránce Pera Mertesackera.

VIDEO: Podívejte se na všechny tři branky Sheffieldu

Druhý gól se zrodil opět po velké chybě defenzivy Arsenalu. Obránce Calum Chambers nechal za sebou naprosto volného portugalského Lucase Joãoa a ten umístěnou hlavičkou zvýšil na 2:0 pro Sheffield. Petr Čech v brance nestačil vůbec reagovat a pouze se ohlédl.

Třetí gól domácích padl opět po centru do pokutového území. Kieran Lee na hranici ofsajdu sklepl míč před branku na Hutchinsona a ten dostal míč do sítě. Petr Čech jeho střelu stačil zblokovat, ale už byl za brankovou čarou.

Arsenal tak po mdlém výkonu v ligovém poháru skončil a stal se terčem posměšků na sociálních sítích. Naopak domácí fotbalisté Sheffieldu byli vyzdvihováni za skvělý výsledek.

„Velmi dobře, Sheffielde. To byl ohromující výkon,“ chválil druholigový celek na Twitteru anglický expert Gary Lineker. Zajímavý fakt zase přinesli statistikové z Opta Joe. Ti spočítali, že Arsenal prohrál se soupeřem z nižší soutěže rozdílem tří branek poprvé od roku 1959.

Obránce Per Mertesacker a v dáli Petr Čech po utkání.
Obránce Per Mertesacker a v dáli Petr Čech po utkání.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud