28. listopadu 2015 • 04:15

TOP posily? Levné zboží s nádechem zlata: Čech i naděje Liverpoolu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Nejlepší posily nemusí být automaticky nejdražší. To se potvrdilo znovu i v Anglii.Nejlepší posily nemusí být automaticky nejdražší. To se potvrdilo znovu i v Anglii.FOTO: Koláž iSport.cz

    Nejlepší přestupy léta v anglické Premier League? Kdekoho jistě napadnou jména Kevina de Bruyna, Raheema Sterlinga či Anthonyho Martiala, kteří stáli majlant. Jenže kvalitní hráče lze sehnat i za daleko menší částky, či zadarmo. Britský deník Metro vybral jedenáctku nejlepších posil, jejichž celková hodnota je 52,9 milionu liber.

  • Danny Ings

    Danny IngsFoto Reuters

    Klub: Liverpool
    Pozice: útočník
    Částka: zadarmo

    V červnu byl v České republice na ME do 21 let. Ještě předtím se však blýskl v dresu Burnley a v létě byl na trhu velmi žádaným zbožím. Nakonec po něm skočil Liverpool. Jelikož 23letému útočníkovi skončila smlouva, pořídili si ho „reds“ zadarmo. Na začátku sezony si však přivodil vážné zranění kolene. Podle původních předpovědí by mohl na jaře stihnout ještě pár zápasů.

  • Andre Ayew

    Andre AyewFoto Profimedia.cz

    Klub: Swansea
    Pozice: záložník
    Částka: zadarmo

    V minulé sezoně ještě válel v dresu francouzského Olympique Marseille. Po sezoně však zadarmo zamířil na Ostrovy, kde podepsal smlouvu se Swansea. V Premier League patří mezi nejlepší křídelní hráče a není tajemstvím, že po něm koukají větší kluby.

  • Yohan Cabaye

    Yohan CabayeFoto Reuters

    Klub: Crystal Palace
    Pozice: záložník
    Částka:10 milionů liber

    V Premier League působil několik let v týmu Newcastlu. Na rok si však odskočil do rodné Francie, kde hrál za PSG. V nabité konkurenci hvězd se mu nelíbilo a tak zvolil návrat na Ostrovy. Crystal Palace za něj vysázelo 10 milionů liber.

  • James Milner

    James Milner vyrovnal proti Bordeaux z penaltyFoto Reuters

    Klub: Liverpool
    Pozice: záložník
    Částka: zadarmo

    Takového hráče Liverpool potřeboval. James Milner je známý pro svoji obrovskou všestrannost a navíc má velké zkušenosti. Může hrát na kraji i uprostřed zálohy. Z Manchesteru City navíc přišel zadarmo.

  • Dimitri Payet

    Dimitri PayetFoto Reuters

    Klub: West Ham
    Pozice: záložník
    Částka: 10,7 milionů liber

    Stejně jako bývalý spoluhráč Ayew v létě opustil Marseille a vydal se na Ostrovy. Za 10,7 milionů liber si ho pořídil West Ham a rozhodně nelituje. S pěti góly je francouzský záložník nejlepším střelcem „kladivářů“.

  • Gerard Deulofeu

    Gerard DeulofeuFoto Reuters

    Klub: Everton
    Pozice: záložník
    Částka: 4,2 miliony liber

    Velký talent a odchovanec Barcelony nejprve v sezoně 2013/14 v Evertonu hostoval. Odskočil si na půroční hostování v Seville a letos v létě se opět vrátil do Anglie. Everton ho z katalánského klubu vykoupil za směšné 4,2 miliony liber. Barcelona má však ve smlouvě stanovenou částku, za kterou si ho může stáhnout zpátky.

  • Joe Gomez

    Joe GomezFoto Profimedia.cz

    Klub: Liverpool
    Pozice: obránce
    Částka: 3,5 milionů liber

    Liverpool si ho přivedl z Charltonu za 3,5 milionů liber. Do sezony vletěl jako uragán. Je mu teprve 18 let, ale po levém kraji Liverpoolu lítal z pozice beka nahoru dolů. Po startu nového ročníku však přišla krutá zpráva. Na reprezentačním srazu si vážně poranil kotník a letošní sezona pro něho skončila.

  • Robert Huth

    Robert HuthFoto Profimedia.cz

    Klub: Leicester City
    Pozice: obránce
    Částka: 3 miliony liber

    Německý obránce změnil své hostování ze Stoke v Leicesteru na přestup. Překvapivý lídr Premier League za něho zaplatil pouhé tři miliony liber a může si mnout ruce. Jednatřicetiletý Huth patří mezi spolehlivé stopery a i díky němu vedou „lišky“ anglickou ligu.

  • Toby Alderweireld

    Toby AlderweireldFoto Reuters

    Klub: Tottenham Spurs
    Pozice: obránce
    Částka: 11,7 milionů liber 

    V minulé sezoně hostoval belgický obránce z Atlétika Madrid v Southamptonu. Právě tam si ho všimli zástupci Spurs a po sezoně začali okamžitě jednat. Šestadvacetiletého obránce přivedli natrvalo za 11,7 milionů liber, což z něho dělá nejdražšího hráče tohoto žebříčku.

  • Glen Johnson

    Glen JohnsonFoto profimedia.cz

    Klub: Stoke
    Pozice: obránce
    Částka: zadarmo

    Po šesti sezonách skončil v Liverpoolu a zamířil do Stoke. Jedenáctý celek Premier League v něm získal značnou dávku zkušeností. Navíc platí o moderního ofenzivního beka, který vydrží celé utkání podporovat ofenzivu. A to všechno zadarmo.

  • Petr Čech

    Petr ČechFoto Barbora Reichová (Sport)

    Klub: Arsenal
    Pozice: brankář
    Částka: 10 milionů liber

    Český brankář se v létě rozhodl k razantnímu kroku. Po 11 letech opustil Chelsea a přestoupil k městskému rivalovi Arsenalu za deset milionů liber. S „kanonýry“ bojuje o čelo Premier League. Navíc sbírá i čistá konta. K vyrovnání anglického ligového rekordu Davida Jamese mu schází už pouze jedna nula.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud