4. března 2016 • 11:43

Problém pro Arsenal. Čech bude mimo měsíc, přijde o Barcelonu

Autor: dvo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Arsenalu Arséne Wenger na páteční tiskové konferenci prozradil, že český reprezentační brankář Petr Čech bude kvůli poraněnému lýtku mimo hru 3 až čtyři týdny. Kdyby se tato prognóza opravdu potvrdila, zmeškal by pět ligových zápasů a také odvetu osmifinále Ligy mistrů proti Barceloně.



Třiatřicetiletý Čech se sice zranil v průběhu středečního utkání, ale nakonec ho celé dochytal. V brance Arsenalu, který prohrál 1:2, by ho měl nahradit Kolumbijec David Ospina. Pro londýnský klub je Čechova absence vážnou ranou v boji o titul, protože v pěti zápasech v sezoně bez českého gólmana jen dvakrát vyhrál.

2617398:gallery:true:true

Čech přijde o sobotní derby proti Tottenhamu a dále s největší jistotou také nenastoupí proti Hullu, WBA, Evertonu a Watfordu. Navíc nebude k dispozici ani v odvetě osmifinále Ligy mistrů na půdě Barcelony. Přijít může také o přípravné zápasy národního týmu proti Skotsku a Švédsku na konci března.

"Je to pro nás velká ztráta, ale když se podíváte na podobnou statistiku u Ospiny, je také velmi dobrá. Takže Davidovi důvěřuji a ničeho se neobávám," uvedl Wenger na klubovém webu. "Všichni Davidovi věříme, protože ho každý den vidíme na tréninku. Chytá za reprezentaci, má spoustu zkušeností, několikrát nás podržel v Anglickém poháru. Je to prostě skvělý brankář," prohlásil Čech.

Wenger také uvedl, že k Čechovu zranění přispěly problémy s tříslem, se kterými do utkání se Swansea nastoupil. "Nemohl kvůli tom pořádně kopat, ale před zápasem řekl, že je na sto procent připravený. Hráčům musíte důvěřovat, vždyť je mu třiatřicet," prohlásil francouzský kouč.

Arsenal, který mimo jiné postrádá i dlouhodobě zraněného záložníka Tomáše Rosického, je deset kol před koncem Premier League na třetím místě tabulky. Na vedoucí Leicester ztrácí šest a na druhý Tottenham tři body. Na čtvrtém místě je Manchester City, který za "Kanonýry" zaostává o čtyři body, má však jedno utkání k dobru.

Ashley Williams právě zajistil Swansea vedení 2:1 nad Arsenalem
Ashley Williams právě zajistil Swansea vedení 2:1 nad Arsenalem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud