3. března 2016 • 10:50

Čechovo zranění? Vyšlo najevo, když šel pomáhat do útoku

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Arsenalu prožívají v Premier League krušné časy. Londýnský celek musí po porážce se Swansea (1:2) řešit i zranění i Petr Čech. Brankář si ho přivodil během druhého poločasu. "Nevím, jak dlouho bude mimo hru," mračil se po zápase trenér Arsenalu Arséne Wenger. "Uvidí se, co ukáže magnetická rezonance," uvedl Čech.



Petr Čech nebyl stoprocentně v pořádku už před utkáním. "Měl drobné problémy s tříslem, myslím, že s tím v utkání trochu bojoval," prozradil Arséne Wenger. "Nebude hrát v sobotu (proti Tottenhamu). Nevím, jak dlouho bude mimo hru, ale Ospinovi věřím," dodal kouč Arsenalu.

Jednička Arsenalu se definitivně "dodělala" v samotném závěru utkání. A poměrně kuriózně. Čech se při závěrečném tlaku Arsenalu, kdy se domácí pokoušeli vyrovnat, vydal na pomoc spoluhráčům při rohovém kopu do vápna soupeře.

Standardka ale "kanonýrům" nevyšla, míč se odrazil ven ze šestnáctky a rýsoval se brejk Swansea. Čech musel sprintovat rychle zpátky směrem k vlastní brance. 

V poslední minutě, když jsem běžel zpátky od rohu, tak si toho všichni všimli. Ale není to tak, že bych se zranil při něm. To zranění jsem už měl dřív," vysvětlil Čech.

Wenger nebude mít kromě něj k dispozici pro sobotní klíčové derby na Tottnehamu ani stopera Laurenta Koscielného, který taktéž kvůli problémům s lýtkem vynechal i utkání se Swansea. "Ani v sobotu nebude moct hrát," potvrdil francouzský trenér.

Brankář Arsenalu Petr Čech proti Swansea nulu nevychytal
Brankář Arsenalu Petr Čech proti Swansea nulu nevychytal

Čech stejně jako celý Arsenal neodehrál dobré utkání. Hráči Swansea vyslali na jeho branku dvě střely a obě skončily v síti. S první trefou, před kterou Arsenal reklamoval faul na Özila, těžko mohl něco dělat, u druhé čisté svědomí nemá.

Střídající Sigurdsson rozehrál standardní situaci z pravé strany, na Čechovu branku vyslal prudký centr. Balon proletěl malým vápnem, nezastavil ho ani vyběhlý gólman Arsenalu. Míč doputoval k Williamsovi a od něho se odrazil do sítě.

Čech za svůj výkon obdržel průměrnou známku 5 od Sky Sports, tři hvězdičky z pěti mu udělil server goal.com).

"Teď se musíme zaměřit na to, abychom vyhráli příští zápas, ne mluvit o titulu," připustil rozmrzelý Wenger. "Jsme velice zklamaní, ale musíme se přes to dostat. Prohráli jsme tři zápasy, to je pro tým vždycky těžký moment. teď nemůžeme snít. Musíme se vrátit k realitě a k tomu, co děláme dobře," vyzval francouzský kouč.

S výsledky Arsenalu dochází trpělivost fanouškům. V momentě, kdy Petr Čech v 74. minutě inkasoval druhou branku, houfně opouštěli stadion. Ti, co zůstali, zase Wengerovi po závěrečném hvizdu ironicky tleskali.

Arsenalu z třetího místa v tabulce chybí na vedoucí Leicester šest bodů. Ztráta v tzv. "must win game," tedy utkání, která musí dopadnout vítězně, ale hodně bolí. Opakuje se totiž stále stejná písnička, kdy Arsenal v klíčové fázi boje o ligový primát snadno ztrácí a přenechává vedoucí pozice svým konkurentům.

2612609:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud