24. listopadu 2016 • 12:46

Jako hráč už žádný titul nezíská. Steve Gerrard ukončil kariéru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý kapitán anglické fotbalové reprezentace Steven Gerrard ukončil kariéru. Šestatřicetiletý záložník své rozhodnutí oznámil poté, co mu skončila smlouva s Los Angeles Galaxy ze zámořské MLS. Předtím strávil 17 let v Liverpoolu, s kterým vyhrál Ligu mistrů a Pohár UEFA.



"Teď si vezmu nějaký čas na rozmyšlenou a brzy oznámím, co budu dělat v budoucnu. Pořád ale cítím, že fotbalu můžu dost nabídnout, ať už to bude v jakékoliv roli," citoval Gerrardovo prohlášení server Sky Sports. "Měl jsem skvělou kariéru a děkuji za každý okamžik v dresu Liverpoolu, Anglie a LA Galaxy," přidal.

Gerrard v Los Angeles strávil poslední dvě sezony, předtím nastupoval výhradně za mateřský Liverpool, za který odehrál 710 zápasů. "Jako kluk jsem si splnil sen, když jsem oblékl slavný červený dres. A když jsem v roce 1998 poprvé nastoupil proti Blackburnu, nikdy by mě nenapadlo, co mě v následujících osmnácti letech čeká," uvedl.

V roce 2001 dovedl Liverpool k triumfu v Poháru UEFA a o čtyři roky později byl u vítězství v Lize mistrů. Za anglickou reprezentaci Gerrard odehrál 114 zápasů, víc jich za národní tým stihli pouze Peter Shilton (125), Wayne Rooney (119) a David Beckham (115).

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud