Martin Vait
22. března 2019 • 04:30

OVERTIME s Kalasem: Proč patřím Chelsea? Byznys i šance jít za lepším

Autor: Martin Vait
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve svých 25 letech Tomáš Kalas působí už v osmém profesionálním klubu. I když je už od roku 2010 kmenovým hráčem Chelsea, odehrál za ni jen dva zápasy, zbytek odkopal na hostováních v Nizozemsku, Německu a v druhé anglické lize. Dříve ho situace možná frustrovala víc, dnes je ale reprezentační stoper se svou pozicí v klubu smířený víc.



Je otázka, nakolik se v létě nabízel přestup natrvalo do Fulhamu, se kterým Tomáš Kalas vybojoval postup do Premier League. I když ale velkou část sezony odkroutil v základní sestavě, na Craven Cottage nezůstal. Chelsea za něj už před minulou sezonou požadovala příliš vysoké odstupné a nakonec Kalas překvapivě místo přestupu prodloužil smlouvu právě na Stamford Bridge. A místo Premier League následoval už čtvrtý rok v Championship, konkrétně v Bristolu City.

Docela jste se v druhé anglické lize zabydlel, kroutíte tam už čtvrtou sezonu v řadě, co vás na té soutěži baví?
„Baví mě hlavně to, že se hraje hodně zápasů, není moc čas na trénink. Nedovedu si moc představit, kdyby se hrálo jenom o sobotách. Nemáme prakticky žádný pořádný trénink, a když ano, je jeden v týdnu. Je tu spousta zápasů, když se prohraje, můžeme to hned za pár dní dohnat. Málokdy je tu navíc tým, který od samotného začátku sezony začne utíkat všem a víte, že když budete hrát u nich doma, nemáte šanci vyhrát.“

OVERTIME s Kalasem: Proč stále patřím Chelsea? Byznys i šance jít za lepším
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

V této sezoně působíte v Bristolu City, jste jedním z hlavních článků základní sestavy. Jak vám vyhovují trenér Lee Johnson, tým a styl hry? Je to typický styl Championship, nebo se snažíte víc hrát fotbal po zemi?
„Pro mě je to něco jiného než ve Fulhamu, kde jsme to měli postaveno na ofenzivních hráčích. Vedle sebe jsem měl zkušeného stopera, který těžil z toho, že jsem mu kryl záda, protože nebyl z nejrychlejších. Ale zase toho uměl víc s balonem. V Bristolu je to pro mě ale teď trochu jiné. Nejsme jeden z nejlepších týmů v soutěži a máme základ hry položený na tom, že pokud něco ubráníme, máme šanci vyhrát. Moc zápasů, které bychom vyhráli 4:3, nebylo.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud