31. května 2019 • 18:45

Trable Arsenalu. Prohra ve finále má tvrdý dopad. Chybí peníze na posily

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znovu to nevyšlo. Už potřetí v řadě bude Arsenal chybět v Lize mistrů. Rozhodlo o tom nepovedené finále Evropské ligy s Chelsea (1:4), které bylo po 5. místě v Premier League poslední nadějí „Gunners“ na milionářskou soutěž. Finálová prohra má však daleko širší dopad než jen to, že si nezahrají s těmi nejlepšími. Klub potřebuje posílit, ale chybí mu miliony, které by dostal právě za účast v základní skupině Champions League. Jak se s tím „kanonýři“ vypořádají?



Byli jejím tradičním klubem. Devatenáctkrát v řadě si zahráli minimálně základní skupinu Ligy mistrů, ale to je minulost. Arsenal upadl v posledních letech do stínu jiných a potřetí za sebou bude v milionářské soutěži chybět.

Tentokrát byli návratu mezi smetánku opravdu blízko, ale nakonec to opět nevyšlo. V Premier League jim na postup do Chapions League scházel jediný bod. Druhou šanci měli ve finále Evropské ligy, ale ani tu nevyužili a prohra s Chelsea 1:4 je odsoudila k další sezoně bez Ligy mistrů.

Nedostání se do milionářské soutěže má pro Arsenal ale daleko větší následky. Klub plánoval velké posílení, ale k němu mu právě miliony, které by inkasoval za postup do Ligy mistrů, budou chybět. Místo toho, aby kouč Unai Emery počítal s částkou na přestupy blížící se 90 milionům liber, bude se muset spokojit pouze s polovinou. A to výrazně hatí transferové plány.

„Gunners“ pokukovali po útočníkovi Crystal Palace Wilfriedu Zahovi, za kterého se chystali dát balík (cca 80 milionů liber). Zájem projevili o Jamese Maddisona z Leicesteru či nadějného francouzského obránce Dayta Ipamecana z Lipska. Neúčast v Lize mistrů však jejich hýření penězi značně omezila a kdoví, zda vůbec k nějakému velkému příchodu dojde.

Zdá se, že „kanonýři“ budou muset zaměřit svou pozornost na levnější alternativy. Jako například na záložníka Ryana Frasera z Bournemouthu či obránce Djene Dakonama z Getafe, o které taktéž projevili zájem.

Mírně vytáhnout Arsenal z „finanční nouze“ mohou odchody některých hráčů. Spekuluje se o tom, že by klub měli opustit Mesut Özil, Henrikh Mkhitaryan či Shkodran Mustafi. Jak si klub s nastalou situací poradí, ukážou nejbližší týdny.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud