30. května 2019 • 11:46

Čecha chválí, Arsenal to schytal: Proč by měl dál chytat za takovou obranou?

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britská média zkritizovala obranu fotbalistů Arsenalu, kteří ve finále Evropské ligy v Baku podlehli Chelsea 1:4. Brankář Petr Čech si i přes čtyři inkasované góly vysloužil od novin pochvalu. „Není divu, že se Petr Čech rozhodl ukončit kariéru... Proč by další sezonu chytal za takovou vyprahlou obranou Arsenalu?“ napsal bulvární Daily Mail.



Čech si vysloužil v kritickém komentáři jednoznačné zastání. „Až příliš často od jeho příchodu z Chelsea do Arsenalu v roce 2015 nechávala obrana Čecha na holičkách. Je (obrana) v neustálém chaosu už tak dlouho, jak si jen každý, kdo je s klubem spojený, odváží vzpomenout,“ uvedl Daily Mail. „Snad jediným pozitivem pro Čecha je, že už ho žalostná defenziva Arsenalu nemusí zajímat,“ dodal list na adresu bývalého českého reprezentanta, který oznámil konec kariéry s předstihem už v lednu.

Express Sport udělil Čechovi jako jedinému hráči Arsenalu známku osm z deseti. „Byl v dobré formě navzdory skóre, v první půli brilantně vychytal Girouda a následně předvedl vynikající zákroky proti Hazardovi a Willianovi. Krutý způsob, jak ukončit nádhernou kariéru,“ zhodnotil deník představení plzeňského rodáka.

„Staré chyby se vynořily v Baku a ambice Arsenalu proto ztroskotaly,“ napsal The Guardian. „Petr Čech, který v časných ranních hodinách v Ázerbájdžánu pověsil rukavice na hřebík, stál po konci utkání nehybně ve svém pokutovém území. Sám, ztracený v myšlenkách, než ho Laurent Koscielny objal. Jeho poslední vystoupení ve fotbale, v zápase proti jeho bývalému týmu, o němž tak snil, bylo drsné,“ uvedl britský deník.

Hazard rozzářil noc

Arsenalu se kvůli prohře nepovedlo kvalifikovat do Ligy mistrů a páté místo v Premier League znamená pro „Kanonýry“ start v Evropské lize. „Cena je obrovská. Podepíše se to na finanční stránce a postavení klubu. A také na tom, že se Arsenal snažil ukázat ambice a odhalil slabiny hráčů na přestupovém trhu,“ napsal The Guardian.

Naopak Chelsea zanechala pozitivní dojem, zejména pak dvougólový střelec Eden Hazard, který podle všeho odehrál za londýnský celek poslední zápas, jak sám připustil. Osmadvacetiletý Belgičan by měl zamířit do Realu Madrid.

„Hazard rozzářil noc pro Blues,“ napsaly noviny i. Express Sport oznámkoval osmadvacetiletého Belgičana devítkou, stejně jako jeho spoluhráče Oliviera Girouda.

„Báječný způsob případné rozlučky s jeho kariérou v Chelsea. Připravil pozici Pedrovi, třetí gól dal z penalty a čtvrtý po pěkné souhře s Giroudem. Mohl přidat ještě jednu branku, když Čecha přinutil k bravurnímu zákroku. Ideální představení, jak po sedmi sezonách s Blues říct sbohem,“ uvedl list.

Vše o Arsenalu čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud