22. června 2019 • 17:20

Čechovi noví "Blues"? Legendy, co se k němu můžou přidat v Chelsea

Autor: dvo, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Petr Čech libá medaili pro vítěze Ligy mistrůPetr Čech libá medaili pro vítěze Ligy mistrůFOTO: Profimedia

    Byla to parta snů. John Terry, Frank Lampard, Didier Drogba a Petr Čech. Čtyřka, která pro Chelsea vyhrála všechny možné trofeje a na Ostrovech ji dostala mezi respektované kluby. Co dělají legendy Blues dnes a mohly by se k českému brankáři přidat?

  • John Terry, 38 let, v Chelsea 1995–2017

    Stoper Chelsea John Terry poté, cobyl vyloučený v utkání FA CupuFoto Profimedia.cz

    Charakteristika: Kapitán. Vůdce s velkým V. Lídr obranné linie, o kterou se rozbíjely útoky ostatních týmů. V Chelsea odehrál přes 700 zápasů. Navždy bude v její kronice zapsán jako jedna z největších legend.

    Současnost: Na Stamford Bridge se rozloučil v létě 2017 a zkusil si angažmá v Aston Ville, kde vydržel rok, poté se s aktivní kariérou rozloučil. Nyní působí v The Villans jako asistent trenéra.

  • Frank Lampard, 41 let, v Chelsea 2001–2014

    Frank Lampard se svým Derby County do Premier League nepostoupilFoto Reuters

    Charakteristika: Ačkoli není odchovancem „blues“, fanoušci jej zbožňují. Lamps je v jejich očích ikona. Muž s číslem osm na dresu střílel důležité branky a disponoval neuvěřitelným fyzickým fondem.

    Současnost: S Chelsea se rozloučil v roce 2014. Zahrál si v USA za NY City a později se vrátil na Ostrovy, kde oblékl dres Manchesteru City. Od května 2018 působí jako kouč Derby County. Spekuluje se, že by mohl převzít volné místo po Sarrim.

  • Didier Drogba, 41 let, v Chelsea 2004–2012

    Drogba vzpomínal na finále Ligy mistrů v roce 2012: Nebýt Čecha, nevyhráli bychomFoto Profimedia.cz

    Charakteristika: Střelec par excellence. Uměl zakončit hlavou, po rychlém brejku i ze standardních situací. Fanoušci nezapomenou na jeho představení ve finále Ligy mistrů proti Bayernu – v 88. minutě vyrovnal a v rozstřelu proměnil rozhodující penaltu.

    Současnost: Londýn opustil v roce 2012 a začal experimentovat. Zahrál si třeba v Číně, Turecku a USA. V létě 2014 se do Chelsea vrátil a vyhrál s ní čtvrtý titul. Minulý rok ve 40 letech s fotbalem sekl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud