Jan Podroužek
23. července 2020 • 05:00

Souček z Anglie o svém vzestupu: Hraju jako ve Slavii. A jde to!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdřív pro ně byl jen klukem z Česka, který – bůh ví kde – se mezi nimi vzal. Dneska už bez něj Mark Noble a spol. nemíní dát ani ránu. West Ham se točí kolem Tomáše Součka, skvělého obranáře a střelce v jednom, jenž slavnějším a zkušenějším spoluhráčům říká, kam se mají postavit, poplácává je, když se jim něco povede. „Tohle je obrovský rozdíl před a po koronapauze. Kluci vědí, že za ně zaberu, věří mi a já se pak cítím líp a líp,“ říká ve velkém rozhovoru pro iSport Premium slávistický odchovanec. Hovoří i o potenciálním zájmu anglických gigantů.



Začátkem příštího týdne by to mělo být vymalováno. „Asi někdy v pondělí,“ odhaduje Tomáš Souček, kdy West Ham vydá zprávu, že oficiálně uplatňuje na českého reprezentanta půlmiliardovou opci.

Čili ještě čekáte?
„Není oficiálně podepsáno, dohoda ještě zatím vlastně naplněná, platná. Nebo ještě před naším zápasem na United nebyla. A klub to pak zveřejní, aby měli fanoušci nějakou dobrou zprávu před dovčou.“ (smích)

Ti jsou z vás doopravdy nadšení.
„Taky to čtu a slyším. Vidím, jak se hrnou pochvaly a hezké zprávy, mám z toho ohromnou radost.“

A taky vám to jistě dodává i potřebné sebevědomí, ne?
„Je to znát. Na začátku se ke mně občas doneslo, že přišel nějaký kluk z Česka, lidi mi tolik nevěřili. Pak jsem se nějak ukázal…“

Už jste připravený stát se kmenovým hráčem West Hamu? Koneckonců na jaře jste dělal všechno možné, aby to tak bylo.
„No, snažil jsem se. (smích) Dělal jsem všechno, co se dalo, aby přestup vyšel. I když je pravda, že začátek byl opravdu těžký. Zaprvé to byl pro mě velký přestup, nebo tedy hostování. Všechno se seběhlo ve dvou dnech. Cítil jsem, že mě čeká asi nejtěžší půlrok v mojí kariéře. A pak ty zápasy… Nemyslím si, že by to bylo od týmu zase až tak špatné, ale mohlo to být lepší.“

Kouč West Hamu David Moyes udílí pokyny svým svěřencům během pauzy na občerstvení při zápase na Manchesteru United
Kouč West Hamu David Moyes udílí pokyny svým svěřencům během pauzy na občerstvení při zápase na Manchesteru United

Pomohla pauza?
„Asi jo, i doma jsem se snažil připravovat tak, že se půjde brzy hrát, doufal jsem, že se zase začne. Pracoval jsem, jak se jen dalo, a o to radši teď jsem, když vidím, že to všechno mělo smysl. Povedly se výsledky a i moje výkony byly dobré.“

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč za první měsíc + zdarma vstup do saunového světa>>>

Můžete to vzít trochu hlouběji?
„Třeba první dva zápasy za West Ham byly takové, že jsem měl v hlavě, že jde o Premier League, velká soutěž… Musel jsem si dát dohromady pár věcí, srovnat si v hlavě, že ti kluci jsou vlastně stejní, že všechno je podobné tomu, co už jsem poznal se Slavií v Evropské lize, v Lize mistrů, s reprezentací, a těch zápasů už jsem zažil docela dost.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud