28. dubna 2021 • 10:09

Boj o Arsenal: Neprodáme, říká majitel. Legendám chce pomoct Wenger

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Majitel fotbalového Arsenalu Stan Kroenke uvedl, že je londýnskému klubu "stoprocentně oddaný" a nehodlá ho prodat. Fanoušci "Kanonýrů" Američana vyzývali k odchodu z Arsenalu kvůli tomu, že se zapojil do kontroverzního projektu superligy, jenž minulý týden po dvou dnech i kvůli protestům fanoušků zkrachoval.



Zájem o koupi Arsenalu na sociálních sítích naznačil švédský obchodník Daniel Ek. Fanoušek týmu a zakladatel streamovací hudební služby Spotify získal údajně i podporu klubových legend Thierryho Henryho, Dennise Bergkampa a Patricka Vieiry.

„V minulých dnech jsme zaznamenali spekulace médií o potenciální snaze převzít Arsenal. Zůstáváme stoprocentně oddáni klubu a neprodáváme v klubu žádný podíl. Nedostali jsme žádnou nabídku a ani se žádnou nabídkou zabývat nebudeme,“ uvedl Stan Kroenke ve společném prohlášení se synem Joshem.

O pomoc Ekovi a legendám se přihlásil i dlouholetý trenér Arsenalu Arséne Wenger. „Líbí se mi idea, že by klub vedli bývalí hráči,“ řekl pro beIN Sports, ale dodal, že nejlepší obchody jsou udělané, když se o nich neví, a na povrch vyjdou až hotové. To u Eka jistě nenastane.

Arsenal byl jedním ze šesti anglických a celkově 12 klubů, které na začátku minulého týdne ohlásily projekt nezávislé superligy. Oznámení o prakticky uzavřené soutěži vyvolalo masivní odpor v téměř celé fotbalové komunitě a po dvou dnech byly plány na její založení odloženy.

V pátek protestovala více než tisícovka fanoušků Arsenalu u Emirates Stadium před zápasem proti Evertonu a vyzývala Kroenkeho k odchodu. Nespokojenost se svými americkými majiteli ventilovali v této souvislosti také příznivci Liverpoolu a Manchesteru United.

Arsenal FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud