27. března 2023 • 19:25

Conteho nástupce? Na seznamu přání Nagelsmann, ve hře návrat i další Ital

Autor: vfo
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Kdo usedne na opuštěné místo trenéra Tottenhamu? Na severu Londýna momentálně nejfrekventovanější otázka. Odpověď by mohla dorazit z Mnichova, kde se poněkud překvapivě rozloučili s Julianem Nagelsmannem. Na seznamu přání fanoušků Spurs najdete i stratéga, jenž klub již jednou vedl. Nahradit Antonia Conteho může i progresivní Ital z Brightonu, bývalý šéf lavičky španělské reprezentace či strůjce úspěchu ve Frankfurtu. Tak kdo to bude?

  • Julian Nagelsmann

    První šok zažil minulý týden, když obdržel rozvodové papíry. Jeden den lyžoval na horách, druhý už se loučil s Bayernem. V Mnichově přitom měl rozepsanou budoucnost na několik let. To si aspoň myslel. Druhý šok by mohl přijít v podobě nového angažmá. Tottenham? Podle anglických médií je Nagelsmann této myšlence nakloněn. Něco jako proč ne? Mladý progresivní kouč rád buduje a mění trendy. Vyhrát se Spurs trofej? Výzva! Jenže zároveň se nahlas mluví o tom, že v létě bude k mání post trenéra Realu Madrid, kde črtají seznam možných kandidátů a 35letý Němec se nachází vysoko.

  • Mauricio Pochettino

    Sympaťák, jenž Tottenham vedl jako kouč ve 293 zápasech. Fanoušci i hráči by Argentince brali. Klidně hned. Klub etabloval v TOP 6 Premier League, dovedl do finále Ligy mistrů a bojoval o titul. Jenže trofej se Spurs nevyhrál. Na severu Londýna byl rád, měl velké plány, pak se nepovedl začátek ročníku 2019/20 a vedení se s ním rozloučilo. Mnozí se dodnes nezbavili pachuti, že si zasloužil víc času. Následně se vydal do Paříže, kde nezvládl hvězdně natřískaný kádr a od konce minulé sezony je bez angažmá. V létě se mluvilo o Manchesteru United, nyní by se mohl vrátit do „kohoutího“ sídla.

  • Roberto De Zerbi

    Když krátce po startu aktuální sezony Chelsea vyhodila Thomasa Tuchela a vykoupila Grahama Pottera, fanoušky Brightonu polil pot: „Co si počneme?“ Skromný klub z hrabství East Sussex ale nezpanikařil. Angažoval Roberta De Zerbiho, jenž hru „seagulls“ posunul ještě možná na vyšší level a hned na sebe upoutal pozornost. Dokonce takovou, že se často objevuje v přehledu spekulací, koho by mohl nahradit. Proto není překvapení, že se ocitl na kandidátce Tottenhamu, kde by tak převzal prapor od krajana Antonia Conteho. Zatímco nyní pracuje relativně v klidu, u Spurs by poznal tlak.

  • Luis Enrique

    Na MS v Kataru vedl Španělsko k výhře v úvodním skupinovém zápase 7:0 proti Kostarice. Následovala remíza s Německem 1:1, prohra s Japonskem 1:2 a díky lepšímu skóre i ušmudlaný postup do osmifinále. A v něm šokující krach po penaltách s Marokem. To byl poslední duel Enriqueho v roli kouče národního týmu své země. Od té doby se hlásí na pracovním úřadě. Nenechte se mást nedávným nezdarem, jinak jde o úspěšného trenéra. V sezoně 2014/15 dovedl Barcelonu k  ceněnému treblu: vyhrál španělskou ligu, Ligu mistrů i pohár. Nyní se jeho jméno spojuje se Spurs.

  • Oliver Glasner

    Možná trochu nenápadné jméno rakouského původu, které se pere o své renomé u širší fotbalové veřejnosti. Vždyť s Frankfurtem ovládl Evropskou ligu, dotáhl ho do Ligy mistrů a předvádí pohledný ofenzivní fotbal. Má svoji hlavu a v ní vizi. Ze skromných podmínek dokáže produkovat bohaté artikly. Co kdyby dostal větší finanční volnost, jak by si poradil? Štace v Tottenhamu by pro 48letého trenéra byla jistě zajímavá. Je ale připraven? Může vedení Spurs riskovat? To jsou otázky, na které neexistují jednoznačné odpovědi. A proto se Glasner v seznamu možných adeptů pohybuje v nižších patrech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud