10. dubna 2023 • 11:42

Drzé góly, Kloppův nástroj... Legenda Bobby a jeho emocemi nabité sbohem

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Anfield dorazil v létě 2015 za 40 milionů eur z Hoffenheimu. Bilance (359 utkání, 109 gólů, 72 asistencí) nevystihuje jeho přínos. Roberto Firmino se málokdy dočkal širšího uznání, které si jeho hra zasloužila, ale v Liverpoolu si ho nemohli vážit víc. Týmový hráč s jedinečnými dovednostmi a nezištnou povahou, který si vydobyl status možná nejlepší falešné devítky moderní éry. Emotivní loučení už probíhá, naposledy v nedělním hitu Premier League zařídil „Reds“ alespoň remízu proti lídrovi z Arsenalu gólem na 2:2 v závěru.



Fanoušci, kteří navštěvují the Kop, nejznámější tribunu na Anfieldu, jež ve své době pojala 28 tisíc lidí a patřila k největším na světě (dnes 13 tisíc), jsou proslulí jako ti nejhlučnější na stadionu a říkají si příznačně Kopites.

„There’s something that the Kop want you to know. The best in the world is Bobby Firmino!“ Chceme, abyste něco věděli. Nejlepší na světě je Bobby Firmino!

Hladina decibelů dosáhla vrcholu, když příznivci Liverpoolu vítali na hřišti brazilského kouzelníka – poprvé od zjištění, že klub po vypršení smlouvy v létě opustí.

Rudý dav udal novou notu: „Naše číslo devět, dejte mu míč a on vždycky zazáří!“ Neskandovali jen Kopites, milostnou serenádu plnou lásky prozpěvoval celý Anfield a člověka to vzalo za srdce. Viditelně dojatý byl i Jürgen Klopp.

Firmino na to zareagoval odpovídajícím způsobem – trefou během pár chvil po vstupu na trávník (v 78. minutě nahradil Codyho Gakpa) završil rekordní vítězství 7:0 nad Manchesterem United.

SESTŘIH: Liverpool - Man. United 7:0. Historická demolice Red Devils, zářil útočný trojzubec
Video se připravuje ...

Před osmi roky přitančil z Hoffenheimu, kde nosil dres s číslem 10 jako vzrušující špílmachr (50 zásahů a 40 asistencí během čtyř let). Brendan Rodgers, tehdejší kouč, však váhal. Chtěl, aby se ústředním bodem jeho útoku stal Christian Benteke.

Poté, co Firmino vypadal ztraceně (na postu krajního záložníka), se vlády chopil Klopp. Přesunul Bobbyho na pozici falešné devítky a pokřtil ho na

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud