26. prosince 2009 • 18:00

Čech narazil hlavou do tyče, Kováč zpečetil výhru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemný moment prožil v utkání anglické ligy brankář Chelsea Petr Čech, který musel být ošetřen poté, co se udeřil hlavou do tyče. Zápas na hřišti Birminghamu dochytal a pomohl vedoucímu týmu tabulky získat bod za remízu 0:0.



Svůj druhý gól v anglické lize vstřelil Radoslav Kováč a v předposlední minutě zpečetil vítězství West Hamu nad domácím Portsmouthem 2:0. Český záložník pojistil důležitou výhru hlavičkou po volném kopu Luise Jimeneze, West Ham však dál zůstává v sestupovém pásmu.

Čech v 61. minutě zasahoval proti trestnému kopu Sebastiana Larssona z 25 metrů. Dobře umístěnou ránu zneškodnil leopardím skokem, ale narazil přitom hlavou do tyče. Náraz ztlumila helma, kterou český reprezentant nosí od těžkého zranění hlavy z října 2006, kdy mu v utkání s Readingem Stephen Hunt prorazil kolenem lebku.

Čech vypadal otřeseně, ale v zápase pokračoval a udržel deváté čisté konto v tomto ročníku Premier League. V závěru byl ošetřován i domácí brankář Joe Hart, jenž si odnesl krvavý šrám ze střetu s kanonýrem Didierem Drogbou.

Hart zlikvidoval řadu šancí Chelsea, která nedala gól poprvé po 34 zápasech od dubnového souboje Ligy mistrů s Barcelonou, a měl velkou zásluhu na zisku cenného bodu. Při Alexově trestném kopu mu pomohlo břevno. Domácí mohli mít i všechny tři body, ale gól Christiana Beniteze v prvním poločase sudí neuznal kvůli ofsajdu.

V 89. minutě byl vyloučen po druhé žluté kartě Florent Malouda, ale na výsledku se nic nezměnilo. Chelsea ztratila body už třetí remízou z posledních čtyř zápasů a Manchester United může v neděli snížit její náskok na dva body. Birmingham potvrdil proti favoritovi výbornou formu, díky níž vybojoval v předchozích šesti utkáních pět vítězství a neprohrál už v deseti zápasech za sebou.

"Není to dobrý výsledek. Hráli jsme dobře a měli hodně šancí, ale brankář soupeře předvedl několik fantastických zákroků. Jsme nespokojeni s výsledkem, nikoli s výkonem. Oproti minulé remíze s West Hamem je patrné zlepšení," řekl trenér Chelsea Carlo Ancelotti.

Bolton nedokázal uhájit čisté konto ani v 17. zápase této sezony a je blízko k vyrovnání nechtěného rekordu Premier League, který drží Leicester City. Ten inkasoval pokaždé v prvních osmnácti zápasech ročníku 1994/95. Bolton při remíze 1:1 na hřišti Burnley dostal v součtu s minulou sezonou gól v 19 zápasech po sobě, což se mu v historii klubu nikdy nestalo.

Úspěšnou premiéru prožil na lavičce Manchesteru City trenér Roberto Mancini, jehož noví svěřenci porazili doma Stoke 2:0. O druhý gól se postaral argentinský útočník Carlos Tévez, který si připsal již šestý zásah v šesti prosincových zápasech.

Liverpool vyhrál teprve třetí ligový zápas z posledních devíti a proti Wolverhamptonu mu k výhře 2:0 pomohlo až vyloučení hostujícího obránce Warda z 53. minuty. Až poté si domácí góly Gerrarda a Benajuna zajistili tři body a trochu napravili dojem z nepovedeného podzimu. Během něj ztratili 27 bodů, tedy jen o jeden méně, než za celou minulou sezonu.

Petr Čech před zápasem Ligy mistrů v Madridu
Petr Čech před zápasem Ligy mistrů v Madridu


Anglická fotbalová liga - 19. kolo:
Birmingham - Chelsea 0:0
Fulham - Tottenham 0:0
West Ham United - Portsmouth 2:0 (23. Diamanti z pen., 89. Kováč)
Burnley - Bolton 1:1 (56. Nugent - 29. M. Taylor)
Manchester City - Stoke 2:0 (28. Petrov, 45.+3 Tévez)
Sunderland - Everton 1:1 (17. Bent - 85. Fellaini)
Wigan - Blackburn 1:1 (53. Rodallega - 30. McCarthy),
Liverpool - Wolverhampton 2:0 (62. Gerrard, 70. Benajun).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud