14. května 2019 • 21:05

Brankář Koubek zářil! Chytil penaltu a dostal se do sestavy kola

Autor: oko
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dělá maximum, drží mužstvo. Naposledy dokonce reprezentační brankář Tomáš Koubek chytil v poslední minutě penaltu. Jenže jeho Rennes pouze remizovalo s Guingampem v bitvě o nadvládu nad Bretaní 1:1 a nevyhrálo už devět zápasů v řadě. „Naše fanoušky alespoň potěšilo, že Guingamp nevyhrál, což znamená, že už jistě sestupuje do druhé ligy. Je to náš velký rival,“ vykládá Koubek, jenž se díky výtečnému výkonu dostal i do sestavy 36. kola Ligue 1.



Soupeř bojoval o naději na udržení, proto dal do utkání všechno a Koubek se mezi tyčemi měl co ohánět. Na jeho branku mířilo třiadvacet střel, devět se jich vešlo mezi tyče, likvidovat musel i spoustu centrů.

„Docela jsem si zachytal,“ přizná gólman. Ve druhé půli vsadil Guingamp na hru se třemi útočníky. „Rvali to všechno k nám do vápna, potřebovali vyhrát. Co se týče naší hry, tak od Arsenalu se to opakuje, soupeři mají proti nám hodně šancí. V létě budeme mít na čem pracovat.“

Díky tomu, že likviduje spoustu střel a šancí, fanoušci i experti vidí, v jak skvělé formě je. V duelu s Guingampem chtěl ale Koubek tři body za výhru. Dobře ví, že od chvíle, co je ve Francii, tak nad tímhle soupeřem nevyhrál. A když se ještě přidá, že jde o velkého rivala Rennes...

„Už deset let se nám proti nim nedaří, já s nimi hrál čtyřikrát a taky žádná výhra,“ kroutí nespokojeně hlavou. „Úplně opačně to máme v derby s Nantes, tam nám to naopak dlouhodobě jde.“

V derby s Guingampem nakonec Rennes muselo remízu brát všemi deseti. Tým může děkovat právě Tomáši Koubkovi. Chytil penaltu a každý z týmů si připsal do tabulky bod.

„Naši fandové byli rádi, že Guingamp sestupuje. Já si na tom ale zásluhu nepřipisuju. Soupeř ztrácel na záchranu osm bodů, takže by jim pomohl k udržení stejně jen zázrak,“ myslí si.

Dobře ví, že fanoušci čekali, že bude Rennes v tabulce výš než na současné dvanácté pozici. Když se povede v poslední době zabodovat, konto naskakuje po remízách jen po bodíku a to je málo.

„Není to pro nás dobrá vizitka, když chceme být týmem, který by chtěl hrát ve Francii v první čtyřce a Francii dobře reprezentovat v Evropské lize,“ neskrývá se za fráze český gólman. Je znát, jak jej to mrzí.

Do konce Ligue 1 zbývají dvě kola a Koubek by si moc přál, aby se Rennes posunulo alespoň do desítky. „Zápasů už bylo hodně, kluci jsou unavení, naběhali toho moc,“ uvědomuje si brankář. „Ale dostat se na desáté místo je náš nejbližší cíl.“

Účast v pohárové Evropě má jeho tým jistou, protože vyhrál Francouzský pohár. Už v této sezoně si Rennes zahrálo Evropskou ligu a tuhle konfrontaci Koubek bere všemi deseti.

„Jsme rádi, že tam zase budeme reprezentovat Francii. Budou to další zkušenosti. Zahrajeme si proti týmům z jiné země, s jiným herním stylem. Pomůže nám to i v tom, že budeme lépe zvládat i ligové zápasy,“ věří Koubek.

Tvrdí, že se tým v Ligue 1 může herně měřit se všemi soupeři. „Jen některá utkání nezvládneme výsledkově, proto jsme teď v tabulce dole. Doufám, že ještě ve zbyzku ligy zabereme a polepšíme se,“ dodává český reprezentant.

Rennes ze dvanácté pozice ztrácí na desátou příčku, která patří Nantes, jediný bod. Do konce soutěže ještě nastoupí Koubek a spol. ve Štrasburku, jenž je nyní jedenáctý a v posledním kole se ukážou doma proti druhému Lille.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud