25. září 2019 • 13:00

Neymar promluvil o své povaze i návratu: Nikdo nejsme perfektní

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V PSG být nechci, jdu do Barcelony - tak si jdi, jestli za tebe zaplatí! Neymarova sázka na návrat do Katalánska nevyšla, teď musí sklopit uši a dál pracovat v Paříži. Brazilský šutér dostal od šéfů po výbušném létě svolení k návratu na trávník. Tam zatím ukazuje, jaký je fotbalista - vstřelil dva parádní góly, navíc pokaždé vítězné v samotném finiši zápasů. Vybojoval pro svého zaměstnavatele důležitých šest bodů a začal cestu alespoň za částečným smírem.



Je jasné, že fanoušci a všichni, co mají s PSG něco společného, se s Neymarem milovat už nikdy nebudou. Když se nedotáhl náročný proces transferu do Barcelony, což si obě dvě strany dost přály, zbývá jediné - pokračovat v rozdělané práci společně. Návrat na trávník urychlila i zranění ofenzivních es Cavaniho a Mbappého.

Brazilská star naskočila do dvou ligových zápasů, v obou měla zásadní podíl na konečném výsledku. Doma proti Štrasburku Neymar rozhodl o výhře 1:0 v 92. minutě parádními nůžkami, v nedělním šlágru na hřišti silného Lyonu se v 87. minutě uvolnil mezi třemi domácími obránci a znovu vstřelil jedinou branku zápasu.

Neymar své naštvání a frustraci z toho, že neklapl jeho vytoužený návrat do La Ligy, nasměroval správným směrem. Odprostil se od otevřené nenávisti fanoušků, ustál ohromný tlak a Paříži se vyplácí svou prací na hřišti. Jedině tím dokáže, že stále patří mezi nejlepší fotbalisty na planetě a získá svou ztracenou pověst.

"Nejsem moc výřečná osoba, spíš se držím stranou, nechávám si věci pro sebe," citoval hráče britský deník Mirror. "Jenže některé situace dojdou až do bodu, kdy skončím frustrovaný a naštvaný. Pak vybouchnu a nechovám se úplně správně. Ale snažím se to zlepšit," vysvětlil 27letý hráč.

Marco Verratti gratuluje Neymarovi k vítěznému gólu v dresu PSG
Marco Verratti gratuluje Neymarovi k vítěznému gólu v dresu PSG

Neymar ještě před koncem uplynulé sezony neskrýval přání, že touží z Paříže odejít. Vsadil na kartu návratu do Barcelony, před odjezdem do rodné Brazílie nepochyboval o tom, že přestup klapne. Šéfy z PSG maximálně vytočil, vzhledem k tomu, že za něj před dvěma lety vysázeli 222 milionů eur a udělali z něho nejdražšího fotbalistu planety, očekávali větší vděk.

Začala tvrdá jednání a zákopová válka, kdy se víc prohlubovala propast mezi francouzkým mistrem a největší hvězdou klubu. Neymar na začátku sezony dokonce nedostával nominace na zápasy, dokud se jeho situace nevyřeší.

Ve chvíli, kdy přestup definitivně padl, pustili trenéři PSG útočníka opět na hřiště. "Někdy je všechno velmi těžké. Každý očekává, že budu perfektní, ale to jakožto lidská bytost nedokážu splnit," pověděl Neymar.

Aby se dostal zpět na výsluní, potřebuje zůstat zdravý. "Dělám preventivní cvičení se svým kondičním trenérem a fyzioterapeutem," dodal muž, který obě sezony pod Eiffelovkou bojoval se zdravotními problémy. 

"Tohle je pro sportovce ta nejhorší věc. Během dvou let jsem měl dvě vážná zranění a nemohl hrát skoro šest měsíců. Chybělo mi střílení gólů," mrzelo Neymara. "Zranění jsou součástí naší práce, snažíme se dělat všechno možné, abychom jim předcházeli."  

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud