25. července 2020 • 10:51

Hrůza, bitka i slzy. Mbappého vyřídil oslavenec, Neymar mu krásně pomohl

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Paris Saint-Germain potřinácté v historii ovládli Francouzský pohár, v pátek šampioni nedokončeného ročníku 2019/20 utavili na domácím stadionu až 17. tým tabulky AS Saint-Étienne 1:0. Stín na podařený večer PSG ale vrhlo děsivé zranění Kyliana Mbappého z 31. minuty. Pro zlatou medaili si francouzský reprezentant připajdal o berlích, ale o srpnové čtvrtfinále Ligy mistrů zřejmě přijde.



Finále na pařížském Stade de France sledovalo zhruba 5000 diváků včetně francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. Ofenzivní smršť domácích se ale proti týmu, který v sezoně ve 28 utkáních nasbíral o 38 bodů méně, nekonala. Vítěznou branku vstřelil už ve 14. minutě brazilský kanonýr Neymar.

Brzy poté všem na stadionu pořádně zatrnulo. Do „hlavní“ role se ve 31. minutě pasoval hostující Loïc Perrin, legenda Saint-Étienne. 34letý záložník, který v klubu ze středovýchodu Francie působí od roku 2003 a posledních 13 let navléká kapitánskou pásku, před časem oznámil, že po finále Poháru ukončí svou bohatou kariéru.

Perrin se těšil, měla to být stylová tečka. Jenže osud tomu chtěl jinak a do sprch mazal už po půl hodině za bučení poloprázdných tribun. Po konzultaci s videem jeho skluz na Mbappého pravý kotník ocenil hlavní rozhodčí Amaury Delerue červenou kartou.

Ještě před tím ale sudí musel roztrhat hromadnou potyčku, která se po děsivě vypadajícím zákroku mezi oběma týmy rozpoutala. Ujít si ji nenechal ani brankář Étienne Jessy Moulin, který kvůli tomu přesprintoval celé hřiště.

Mbappé opustil hřiště v slzách a v doprovodu členů realizačního týmu PSG, jeho místo zaujal odchovanec Sevilly a mládežnický španělský reprezentant Pablo Sarabia.   

St. Etienne v oslabení vyrovnat nedokázalo a svůj třincátý Coupe de France získalo Saint-Germain. Na hřiště se na oslavy o berlích vrátil i Mbappé, kterému zlatou medaili pověsil na krk autor vítězné trefy Neymar.

21letý reprezentant posléze nad hlavu zdvihl i vítězný pohár, šlo o jubilejní desátou vyhranou trofej v Mbappého kariéře. „Miluju ten pocit,“ napsal na svůj oficiální Twitter Mbappé a přidal fotku s trofejí.

Hvězda má podle oficiálních zpráv výron kotníku a nějakou dobu bude chybět. 12. srpna přitom čeká PSG čtvrtfinále Ligy mistrů proti italskému nováčkovi nejprestižnější fotbalové soutěže světa Atalantě Bergamo.

 

Po faulu na Kyliana Mbappého došlo k hromadné potyčce obou týmů.
Po faulu na Kyliana Mbappého došlo k hromadné potyčce obou týmů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud