Michal Kvasnica
13. července 2018 • 13:52

Odpovědi na Ronaldův transfer. Real dostává šanci, Juventus mu vrátí úctu

Vstoupit do diskuse
0
  • Otázky kolem nového angažmá Cristiana Ronalda v JuventusuOtázky kolem nového angažmá Cristiana Ronalda v JuventusuFOTO: Koláž iSport.cz

    Fotbalový svět se vzpamatovává z megapřestupu Cristiana Ronalda do Juventusu. A zřejmě ještě dlouho bude. Portugalský útočník se postaral o jednoznačně největší bombu letošního léta. Transfer CR7, který „starou dámu“ vyjde na 2,6 miliardy korun, však v sobě skrývá několik mlhavých otazníků. Opravdu je italská Serie A pro Ronalda další výzvou, nebo už měl 33letý snajpr poměrů v Realu Madrid plné zuby?

  • Proč chtěl z Madridu odejít?

    Cristiano Ronaldo se stane hráčem JuventusuFoto Reuters

    Alfou a omegou je složitý vztah s prezidentem klubu Florentinem Pérezem, kvůli kterému se Ronaldo necítil natolik chtěný, aby zůstal. Střípků je více, na prvním místě jsou však samozřejmě peníze. Pérez před rokem Ronaldovi slíbil zvýšení platu, ale dosud se k tomu neodhodlal. Jeho gáže činila 550 milionů korun za sezonu, kdežto Lionel Messi bere zhruba dvojnásobek! Ronalda rovněž štvalo, že Pérez až příliš často a okatě lákal do Realu Neymara z PSG. „Pokud by chtěl vyhrát Zlatý míč, musel by se přesunout k nám,“ prohlásil veřejně. V Juventusu si Ronaldo přijde na 800 milionů korun ročně, navíc si bude moct nechat většinu příjmů z reklam. Oproti Španělsku, kde musí zaplatit půlmiliardovou pokutu za daňové úniky z osobnostních práv. Sakra velký rozdíl.

  • Jak kvalitní bez něj „bílý balet“ bude?

    Fanoušci v Turíně už začali vyrábět dresy Cristiana RonaldaFoto Reuters

    Nejsložitější otázka. V posledních devíti letech bezmezně platila rovnice „Real rovná se Ronaldo“. Když to Madridským příliš nešlo, zjevil se CR7 a utkání nějakou parádou rozhodl. Zničehonic. V tom byl výjimečný jako nikdo na světě. Přesto se fanoušci Realu snaží dívat na překvapivý transfer optimisticky. Očekává se, že nový kouč Julen Lopetegui dá více šancí mladým Španělům, což však neznamená, že si Pérez, jak je jeho zvykem, pro fanoušky nepřichystá nějakou přestupovou lahůdku. Jakmile skončí šampionát v Rusku, Real na trhu „zaútočí“. Nejvíce se mluví o již zmíněném Brazilci Neymarovi, Belgičanu Edenu Hazardovi z Chelsea a francouzské hvězdičce Kylianu Mbappém z PSG. V úvahu připadají i hroťáci Harry Kane či Robert Lewandowski.

  • Jak Real ustojí přestup mezi fanoušky?

    Cristiano Ronaldo opouští Real Madrid, novou výzvu najde v JuventusuFoto ČTK

    Pérez vymyslel strategii, díky které image klubu nebude nijak pošpiněna. A o to jde především, protože 71letý bafuňář nechtěl být mezi fanoušky navždy zapsán jako ten, kdo stojí za odchodem jednoho z nejslavnějších fotbalistů celé historie, který za „bílý balet“ nastřílel 451 gólů a čtyřikrát s ním slavil vítězství v Lize mistrů. Dosáhl toho chytrým prohlášením, ve kterém se píše, že se Real rozhodl vyhovět Cristianově přání. Zároveň mu děkuje za nejúžasnější období a dodává, že klub bude navždy jeho domovem. Láskyplnému loučení nahrála i reakce samotného forvarda. „Nastal čas, abych pokračoval v nové cestě, proto jsem Real požádal, aby mě prodal. Získal si mé srdce a nikdy mu nepřestanu být vděčný,“ uvedl Ronaldo. Konec dobrý, všechno dobré...

  • Co mu nabídne Juventus?

    Cristiano Ronaldo při odletu z MS v RuskuFoto Reuters

    O třetinu větší plat a úctu, která Ronaldovi v Madridu pomalu vyprchávala. Celá Itálie se na hvězdného rodáka z Madeiry těší, tamní Serie A najednou dostane nový lesk. Nevraživost nečekejte, fanoušci Juventusu mu tleskali už při vzájemném dubnovém čtvrtfi -nále Ligy mistrů, které Ronaldo rozhodl nádhernými nůžkami. „Jeho příchod je pro italský fotbal velmi důležitý, pomůže to klubu i po ekonomické stránce, protože Ronaldo je mašina na peníze. Musím poblahopřát prezidentu Andreovi Agnellimu a výkonnému řediteli Giuseppemu Marottovi za tento opravdu bravurní kousek. Věřím, že to otevírá dveře k tomu, aby do Itálie směřovali i další velcí šampioni,“ raduje se upřímně kouč Fabio Capello, který ve své kariéře vedl Juventus i Real.

  • Jak do Turína zapadne?

    Fanoušci Juventusu s dresem nové posily Cristiana Ronalda. Zaměstnanci Fiatu už takovou radost z něho nemajíFoto Profimedia.cz

    Velcí hráči to mají všude jednodušší, takže by neměl být vůbec žádný problém. První plus si Ronaldo připsal nevědomky: během pár hodin se díky jeho příchodu zvýšila hodnota Juventusu na akciovém trhu o 20 procent! A na hřišti to půjde ještě snáz. Místo mu zřejmě uvolní Gonzalo Higuaín, který má namířeno do Chelsea, CR7 tak vytvoří smrtící trio s Mariem Mandžukičem a Paolem Dybalou. Motivace prosadit se i v třetí top evropské soutěži (po Anglii a Španělsku) bude obrovská. „Přináší neskutečnou chuť po vítězství. Chce být ten nejlepší a přenese to na ostatní,“ očekává i dlouholetý kapitán „staré dámy“ Alessandro Del Piero. „Z křídla se změnil v ryzího útočníka, v Juventusu to pro něj bude jednodušší, protože ho budou spoluhráči zásobovat mnoha centry,“ dodává kouč Capello.

  • ANKETA: Ronaldův odchod do Juventusu je správný. Na nejvyšší úrovni ale dlouho nevydrží
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud