22. května 2019 • 10:03

Nová výzva pro Pavlenku? Českou oporu Brém vábí gigant Juventus

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Werder Brémy zřejmě v létě čeká přebudovávání kádru. O opory je zájem - kapitán a klíčový útočník Max Kruse už oznámil, že příští ročník odehraje v jiném dresu, odejít může i brankářská jistota Jiří Pavlenka. A ne na jen tak ledajakou adresu. Jak informuje německý deník Bild, o českého gólmana usiluje Juventus Turín.



Pavlenka má za sebou solidní druhý rok v dresu Brém. Ve 34 ligových zápasech 47krát inkasoval, udržel sedm čistých kont a výrazně přispěl k tomu, že Werder obral o body Borussii Dortmund a ve vzáemných kláních trápil i šampiona z Mnichova. Brémy nakonec zakončily sezonu na osmé příčce, jen bod za místy zaručujícími kvalifikaci do pohárové Evropy. Pavlenka by se ale přece jen mohl do evropských pohárů podívat, jen už v jiném dresu.

Sport Bild totiž informuje o tom, že nabídku na něj chystá Juventus. Ten teď disponuje brankářskou dvojicí Wojciech Szczesny - Mattia Perin. Druhého jmenovaného, bývalého gólmana Janova a reprezentační dvojku Itálie, ale hodlá pustit, podle posledních zpráv do AS Řím. Szczesnému, bývalému gólmanovi Arsenalu, tak bude chybět parťák. Na tohle místo si šéfové italského giganta v čele s Pavlem Nedvědem vyhlédli právě Pavlenku.

27letého Čecha by mohla taková výzva zajímat, jedinou překážkou by snad mohla být menší vytíženost. Zatímco v bundeslize nechyběl Werderu ani v jednom utkání, v Itálii by to měl těžší. Mattia Perin, jehož roli by převzal, odchytal jen devět ligových střetnutí, v poháru a lize mistrů sledoval dění z lavičky.

"Jiří Pavlenka u nás odehrál vynikající sezonu, potvrdil své výkony z prvního, silného ročníku. Je tak jen logické, že se zajímají jiné kluby," prohlásil manažer Werderu Frank Baumann pro Bild. "Ale o zájmu Juventusu nic nevíme. Jsme úplně v klidu, Jiří se v Brémách cítí velmi dobře," dodal. I podle informovaných zdrojů iSport.cz zájem není tak vážný, jak se může zdát.

Pavlenka přišel do Brém jako český šampion se Slavií v roce 2017, tehdy za tři miliony eur (77 milionů korun). Jeho současná tržní hodnota je podle specializovaného serveru Transfermarkt odhadována na 12 milionů eur (308 milionů korun). 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud