30. června 2020 • 13:58

Urazil je Stramaccioni, vrací se mezi elitu! Inzaghiho tým vyrovnal rekord

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Absolutní dominance. Jinak snad ani nelze popsat počínání Beneventa v italské Serii B. Giallorossi vedení bývalým útočníkem Filippem Inzaghim si již sedm kol před koncem soutěže zajistili postup do Serie A, čímž vyrovnali letitý rekord Ascoli. Celek z Kampánie, který v Česku „proslavil“ bývalý kouč Sparty Andrea Stramaccioni, během dosavadních 31 kol okusil jen jednou hořkost porážky a na druhé Crotone má náskok 24 bodů.



Velké oslavy propukly v městečku Benevento na jihu Itálie. Tamní druholigoví fotbalisté zvládli domácí duel s Juve Stabia (1:0), přestože hráli od 24. minuty v deseti bez vyloučeného Lucy Caldiroly, a podruhé v klubové historii vybojovali postup do Serie A. Tu „čarodějové“ hráli poprvé v sezoně 2017/2018, kdy skončili s 21 body na posledním 20. místě a po roce mezi elitou sestoupili.

Právě v době, kdy si Benevento čerstvě užívalo pozici nováčka v Serii A vzal si ho do svých úst tehdejší trenér Sparty Andrea Stramaccioni. V říjnu 2017 si po utkání s Plzní (0:1) stěžoval na rozhodčí, kteří dle něj neprokazovali slavnému českému klubu dostatečný respekt. „Nejsme Benevento, jsme Sparta,“ prohlásil Ital.

Svým výrokem značně nahněval beneventského starostu Clementeho Mastellu. „My nejsme Stramaccioni, víte. Bývalý kouč Interu se vyjádřil jako blbec. Byli jsme z toho v šoku, tohle je nepřijatelné. Snad zasáhne trenérská unie a on se omluví našemu městu i klubu,“ zdůraznil. K omluvě tehdejšího kouče Letenských nakonec skutečně došlo a vše se urovnalo. „Uvedl jsem Benevento, protože hrají vůbec poprvé Serii A. Omlouvám se těm, jichž se to dotklo. Jsem z tohoto regionu, moje babička se v provincii narodila. Mám tam rodinu a nechtěl jsem město urazit,“ kál se Stramaccioni.

Fotbalisté Beneventa vedení trenérem Filippem Inzaghim si sedm kol před koncem druhé italské ligy zajistili postup do Serie A
Fotbalisté Beneventa vedení trenérem Filippem Inzaghim si sedm kol před koncem druhé italské ligy zajistili postup do Serie A

To je ale minulost. Nyní si Benevento Calcio zajistilo místo mezi smetánkou italského fotbalu znovu. A to opravdu suverénním způsobem. V 31 doposud odehraných kolech vybojovali žlutočervení 76 bodů za 23 výher, sedm remíz a jen jednou odešli poraženi – 26. října 2019 si na nich smlsla Pescara (4:0).

Tým vedený bývalým italským reprezentantem Filippem Inzaghim jinak po celou sezonu šlapal a sedm kol před koncem soutěže může zaslouženě slavit postup. Vyrovnal tím rekord Serie B, který stanovili fotbalisté Ascoli v sezoně 1977/1978, kdy i oni postoupili sedm kol před závěrem ligy, tehdy při dvoubodovém systému.

„Tito kluci udělali něco historického. Hodně mi dali. Je to něco neuvěřitelného. Dorovnali jsme rekord, který je tu tak dlouho. Možná by si to zasloužilo lepší scénář, ale je to OK. Nikdy jsem nemyslel na vytváření historie,“ uvedl 46letý Inzaghi, který pokud v Beneventu prodlouží smlouvu, mohl by se v první lize utkat se svým mladším bratrem Simonem, jenž trénuje Lazio Řím.     

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana deníku Sport - 30. červen Titulní strana deníku Sport - 30. červenFoto Sport

MOMENTY 3. nadstavbového kola: Liga ve stínu tragédie, Musa útočí na krále střelců
Video se připravuje ...

TOP góly: Karlssonův dalekonosný pokus, Chorého hlavička
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud