13. srpna 2020 • 11:45

Pirlo chystá v Juventusu přestavbu: Veteráni do USA, nechtěné hvězdy

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
1
  • Kteří hráči opustí Juventus Turín?Kteří hráči opustí Juventus Turín?FOTO: koláž iSport.cz

    Že nový kouč s sebou přinese revoluci zní jako velké klišé. V případě příchodu Andrey Pirla do Juventusu to ale může být pravda. "Stará dáma" i po devátém titulu v řadě hodlá ukázat dveře hned devíti hráčům! Kdo je na odchodu, a o koho turínský gigant naopak jeví zájem?

  • Gonzalo Higuain

    Argentinský kanonýr stále drží rekord v počtu nejvíce nastřílených branek v sezoně Serie A (36, letos ho dorovnal Ciro Immobile), formu z dřívějších let ale někdejší snajpr Neapole a Realu Madrid marně hledá. V ukončené sezoně se trefil jen osmkrát. O Higuaína je eminentní zájem v Americe, do MLS ho láká DC United. O návrat svého odchovance ale stojí i argentinský River Plate.

    Gonzalo Higuaín je na odchodu z JuventusuFoto Reuters

  • Blaise Matuidi

    I tady platí zájem z Ameriky. A dokonce nejen zájem, ale rovnou hotová dohoda. Spolehlivý defenzivní středopolař po třech letech v Turíně bude jednou z tváří Interu Miami, nového klubu MLS. Jedním z jeho majitelů je David Beckham, který po boku Matuidiho nastupoval v PSG.

    Blaise Matuidi míří za Beckhamem do AmerikyFoto Reuters

  • Sami Khedira

    Zraněními sužovaný německý záložník došel do nezáviděníhodné situace, Juventus podle italských médií pracuje na tom, aby s ním předčasně ukončil kontrakt. O 33letého záložníka na trhu volných hráčů jistě bude zájem, nejhlasitěji se na něj má ptát Fenerbahce Istanbul.

    Německý reprezentant Sami Khedira to v Juventusu nemá lehkéFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Mattia de Sciglio

    Odchovanec AC Milán přestoupil k velkému rivalovi před třemi lety, neodkázal se ale prosadit mezi defenzivní opory. V aktuálně skončené sezoně odehrál jen 9 ligových zápasů. I kvůli mistrovství Evropy bude chtít přestoupit někam, kde bude jasně patřit do základní sestavy.

    Mattia de Sciglio nepatří mezi opory JuventusuFoto Reuters

  • Douglas Costa

    Šikovný Brazilec, kterého Juventus získal z Bayernu, nemá nutně nálepku úplně nechtěného, jeho budoucnost v Turíně je ale minimálně nejistá. O Douglase Costu je prý zájem v Premier League, Manchester United si prý 30leté křídlo vyhlédl jako "plán B", když úplně krachnou jednání o Jadonu Sanchovi.

    O Douglase Costu stojí Manchester UnitedFoto Reuters

  • Alex Sandro

    Pětiletka ofenzivně laděného levého beka, který přišel z Porta, se chýlí ke konci. Juventus na Sandra nalepil cenovku 36 milionů liber (1 miliardu korun), o brazilského reprezentanta má delší dobu zájem Chelsea. I on by ale, stejně jako Costa, mohl být jen záložní možností, pokud nevyjde transfer mladšího kolegy, konkrétně Bena Chilwella.

    Alex Sandro strávil v Juventusu zatím pět letFoto ČTK

  • Daniele Rugani

    Nejdřív jeden z italských supertalentů, postupně se dostával do věku, kdy by už měl patřit k oporám zadní řady držitele Scudetta. 26letý Rugani ale pořád čeká na pořádnou šanci v áčku, i letos odehrál jen deset ligových zápasů. Jeho odchod není vyloženě přioritou, Juventus je ale velmi ochotný naslouchat rozumným nabídkám.

    Daniele Rugani by rád dostal víc prostoruFoto ČTK

  • Federico Bernardeschi

    Šikovný extravagantní křídelník Bernardeschi je možná největším překvapením na celém seznamu, z "nechtěných" hráčů patřil k nejlepším. Ani bývalého hráče Fiorentiny už ale po třech letech v Turíně nechtějí. Podle italských médií by jej ráda získala Neapol, která hledá náhradu za Josého Callejona.

    Federica Bernardeschiho chce NeapolFoto ČTK

  • Aaron Ramsey

    Velšský záložník přišel do Juventusu jako volný hráč teprve loni v létě. Jeho agenti sice pro Evening Standard vyhlásili, že zprávy o tom, že je v Turíně nechtěný, jsou přehnané, jeho pozice ale rozhodně není dobrá. 29letý Ramsey naskakoval hlavně z lavičky, Pirlo s ním prý vůbec nepočítá.

    Aaron Ramsey, šampion, ale nechtěný?Foto Reuters

  • Možné posily

    Navzdory tomu, že většina odlifrovaných hráčů patří do obrany či zálohy, prioritou Juventusu je náhrada za Gonzala Higuaína, tedy útočník. Vyhlédnuté má čtyři. Dva jsou z Anglie, konkrétně Raúl Jiménez z Wolves a Alexandre Lacazette z Arsenalu. Další dva už v Itálii hrají - Edin Džeko za AS Řím a Ardakiusz Milik za Neapol. Do útoku by rádi chtěli i talenty pro budoucnost, z Interu chtějí přetáhnout Sebastiana Esposita a Andreu Pinamontiho.

    Do zálohy by Andrea Pirlo mohl přivítat svého nástupce Sandra Tonaliho. Žádaný mladík je k Pirlovi přirovnáván od začátku kariéry, stejně jako on pochází z týmu Brescie.

    Sandro Tonali z Brescie má být Pirlovým nástupcem. Bude pod jeho vedením hrát?Foto Reuters

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud