15. března 2011 • 04:00

Šílená scéna: Fotbalistovi (19) hrozí ochrnutí

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Duel druhé německé ligy mezi Cottbusem proti Osnabrücku (2:0) zahalila tragická událost. Hostující útočník Flamur Kastrati (19) upadl po jednom ze soubojů do bezvědomí. Mladý hráč si vážně poranil míchu a krční páteř, šlo mu o život. Zdrcení fotbalisté utkání odmítali dohrát, zápas se změnil ve frašku. Talentovaný Nor už je naštěstí při vědomí, ale stále mu hrozí trvalé následky.



Co se přesně během sobotního utkání druhé německé bundesligy stalo? Cottbus vedl 2:0, běžela 78. minuta. U lajny se Kastrati střetl s obráncem domácí Energie, z dálky vše vypadalo jako zcela běžný souboj. Bohužel bek Brzenska trefil mladého útočníka nešťastně do hlavy. Kastrati se náhle zřítil k zemi a už se nezvedl.

Hráč padl do hlubokého bezvědomí, nehýbal se. Šokovaní diváci na stadionu ztichli, přestalo se hrát. Ihned přispěchal na pomoc tým lékařů, mladého Nora ošetřovali přímo na trávníku snad čtvrt hodiny. Pak hráče naložili do sanitky a zamířili s ním do nemocnice.

VIDEO: Hrůzné okamžiky ve druhé německé fotbalové lize

Devatenáctiletý fotbalista Osnabrücku Flemur Castrati se vážně zranil v utkání druhé německé fotbalové ligy s Cottbusem
Video se připravuje ...


Co je s talentovaným útočníkem? Bude žít? Probere se? Hrůzné myšlenky se honily hlavou všem, co byli v tu chvíli na stadionu. Rozhodčí Marc Seemann se překvapivě rozhodl dál pokračovat v utkání, což šokovaní hráči ani diváci nechápali.

Kastrati (vpravo) v souboji s obráncem CottbusuFoto Repro youtube.com
Doktoři norského mladíka dlouhé minuty křísili přímo na hřištiFoto Repro youtube.com
Norského madíka musela ze hřiště odvést sanitkaFoto Repro youtube.com

Závěrečné minuty se změnily ve frašku. Zápas podle pravidel musel pokračovat, nešlo ho ukončit. Hráči si bez jakéhokoliv zájmu jen kopali ve středovém kruhu bago, vůbec nechtěli hrát.

Sudí nakonec nastavil ještě 12 minut, než naposledy foukl do píšťalky. Fotbal tu chvíli už dávno nikoho nezajímal. Všichni mysleli na hrůznou scénu, při které šlo o život.

"Už jsem něco podobného na trávníku zažil. I když jsme rádi, že jsme vyhráli, všichni jsme mysleli na Kastratiho. Bylo to děsivé," soukal ze sebe brankář Energie Thorsten Kirschbaum

Naštěstí brzy po utkání přišla pozitivní informace. "Všechny životně důležité orgány jsou mimo nebezpečí. Stav pacienta je sice vážný, ale stabilizovaný," uvedl mluvčí kliniky v Cottbusu.

Následná vyšetření odhalila u Kastratiho poranění míchy, mozku a lebky. Diagnóza je vážná, u těchto druhů poranění hrozí ochrnutí.
Lékaři jsou v případě Kastratiho poměrně optimističtí. Podle nich existuje velká šance, že se útočník uzdraví.

V pondělí už norský fotbalista byl při vědomí, navštívili ho rodiče. Pokud lékaři dovolí, za hráčem se chystají i fotbalisté Cottbusu. V kontaktu jsou s ním i jeho spoluhráči z Osnabrücku.

Jak dlouho ještě bude v nemocnici a zda na něm těžký úraz zanechá trvalé následky, ukáží teprve následná vyšetření.

Hrozivá scéna z utkání druhé německé fotbalové ligy
Hrozivá scéna z utkání druhé německé fotbalové ligy

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud