23. ledna 2012 • 04:58

Jiráček trpí pod Magathem: Musím dohnat manko, říká záložník

Autor: han
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z WOLFSBURGU | Ze zatažené oblohy se snáší lehký déšť a silný nárazový vítr. Na tréninkové hřišti hned vedle moderní arény se po skupinkách trousí fotbalisté. Beze slov míjí místní televizní štáb. Petr Jiráček s Janem Polákem však mezi nimi chybí.



Stejně tak trenér Felix Magath, jehož zastupuje široký štáb asistentů v čele s Pierrem Littbarskim. „Jsou na stadionu a mají speciální trénink,“ vysvětluje absenci českých hráčů tisková mluvčí „vlků“.

Mančaft se dělí na dvě půlky. Ti, co v sobotu nastoupili proti Kolínu hrají fotbal a po šedesáti minutách spěchají pod sprchy. Zbytek si „šichtu“ protahuje. Pověstná „Magathova hora“ s různě vysokými schody zůstává nevyužita. Stejně tak medicinbaly. Možná i proto, že hlavní trenér tentokrát nedorazil.

Přišel i jeden věrný fanoušek navlečený do zeleného dresu. Jak se mu líbily výkony nových posil však sdělit odmítá. „Nebudu se k ničemu vyjadřovat,“ kroutí přísně hlavou. Na další otázky reaguje stejně vtipným způsobem. Jako kolovrátek. Ve tváři má přitom ten nejvážnější výraz, jaký si člověk dokáže představit...

Připrava pod koučem Magathem je tvrdá
Připrava pod koučem Magathem je tvrdá


Jiráček s Polákem opouštějí kabinu až kolem jedné odpoledne, tedy po třech hodinách. I v silném větru, který neustále nabývá na intenzitě ochotně pózují fotografovi a kývají i na žádost o rozhovor.

Hlavně na Jiráčkovi je však vidět velká únava. Není mu příliš do smíchu. Tvrdé galeje pod Magathem mu dávají zabrat. „Měl jsme speciální cvičení. Takové balanční věci. Musím dohnat manko, které mám,“ souká ze sebe v kavárně v areálu automobilky Volkswagen a zadívá se z okna ven na dvě obří věže naplněné auty.

„Je jich tam osm set a každý den jdou do prodeje po celém Německu,“ vysvětluje Polák, jenž už se ve městě velmi dobře vyzná. Do areálu mezitím proudí řada návštěvníků, pro které je zde připravený bohatý program. Oba čeští plejeři nemají na podobné kousky ani pomyšlení. Jsou rádi, že mají celé pondělí volno a plánují hlavně odpočívat. Zítra jim totiž začíná vojna.

DALŠÍ  INFORMACE A ZAJÍMAVOSTI O PETRU JIRÁČKOVI A JANU POLÁKOVI ČTĚTE V DNEŠNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud