20. března 2012 • 03:55

Velký návrat. Fenin nastoupil poprvé od úrazu, uvedl se kartou

Autor: han, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO PŘÍMO Z NĚMECKA | Martin Fenin je zpátky! Od chvíle, kdy vypadl z okna hotelového pokoje a utrpěl vážné zranění s krvácením do mozku, uplynulo přesně 156 dní. Dnes večer zažil čtyřiadvacetiletý útočník velký návrat. Trenér Cottbusu jej poprvé nominoval k ostrému zápasu a dokonce jej ve 38. minutě poslal na hřiště místo zraněného Dimitara Rangelova.



„Trošku jsem to čekal, spoluhráč měl totiž potíže už před zápasem. I proto jsem se připravoval na to, že bych mohl být hned v základní sestavě,“ řekl po zápase Fenin.

Nakonec se dočkal ještě během první půle. „Rangelov si řekl o střídání a já musel hned jít, jen jsem si sundal mikinu a šel na plac,“ vyprávěl bývalý český reprezentant. O poločase proto zůstal na hřiště s dalšími náhradníky a asistentem trenéra, aby se dodatečně rozběhal a protáhl.

Na place poté vydržel až do konce, v úplném závěru se zapsal do statistik žlutou kartou „Druhá půle byla hodně rozkouskovaná, což mi docela pomohlo,“ pochvaloval si. A nevedl si vůbec špatně.

Návrat útočníka Martina Fenina na fotbalové hřiště po úrazu hlavy
Video se připravuje ...

Návrat útočníka Martina Fenina na fotbalové hřiště po úrazu hlavy
Video se připravuje ...

„Neměl jsem o něj strach. V týdnu dobře trénoval, hodně jsme spolu mluvili,“ pochvaloval si jeho výkon kouč Rudolf Bommer. Je tedy klidně možné, že Fenina v příštím zápase pošle do základní sestavy. „Uvidíme, jak v týdnu bude trénovat. Ale proč ne?“ nevidí v tom problém kouč.

Fenin z fotbalového dění nadlouho zmizel kvůli léčbě psychických potíží, které vyvrcholily loni v říjnu pádem z okna. Následkem byla krevní sraženina v mozku. Někdejší vicemistr světa do 20 let poté přiznal, že trpěl depresemi, které řešil léky na uklidnění.

Po sérii terapií začal Fenin pracovat na comebacku. V závěru února se zapojil do tréninku Chotěbuze a už v minulém kole se objevil na lavičce Energie, tehdy ještě pouze symbolicky jako nehrající náhradník v utkání se svým bývalým klubem Frankfurtem. Zápas hrál naposledy na začátku října.

Více informací o návratu Fenina najdete v úterním Sportu

Fenin utkání začal na lavičce, zasáhl do hry už v průběhu prvního poločasu
Fenin utkání začal na lavičce, zasáhl do hry už v průběhu prvního poločasu

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud