7. února 2014 • 16:37

Proč hraje Götze v útoku? Guardiola mrhá jeho talentem, zlobí se Beckenbauer

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bayern pod trenérem Josepem Guardiolou šlape, že ano? Bundesligu vede o třináct bodů, v Lize mistrů hladce postoupil ze skupiny. Dosud se zdálo nemožné, že se najde někdo, kdo bude pochybovat o jeho strategii a taktice. A přesto se našel. Přímo v klubu – legendární Franz Beckenbauer.



Guardiola se vůbec poprvé ocitl v Německu pod palbou kritiky tak věhlasné osobnosti. Legenda Bayernu Mnichov a nyní čestný prezident klubu Franz Beckenbauer se zlobí na španělského trenéra, že nevyužívá plný potenciál Maria Götzeho a staví ho do pozice, kde plýtvá svým talentem.

Franz BeckenbauerFoto EPA
„Nedává to moc smysl, když Götze hraje v útoku,“ kroutil hlavou legendární německý obránce v rozhovoru pro Sky90.

Role falešného útočníka prý Götzemu nesedí. „Od Guardioly to není moc laskavé, když malého Maria umístí mezi tři urostlé obránce. Stačí, aby jeden z nich zakašlal, a Götzeho už nikde nevidíte. Bayern mrhá jeho talentem!“ pokračuje Beckenbauer.

Götze odehrál na tomto postu už několik zápasů. V útoku nastoupil třeba na konci ledna proti Mönchengladbachu a Bayern zvítězil 2:0. Navíc vstřelil úvodní branku, celkem jich dosud v bundeslize nasázel šest ve čtrnácti zápasech.

„Samozřejmě, že Mario může hrát v útoku, ale na tomto postu z něj nedostanete to nejlepší. Jeho ideální pozice je pod hrotem. Tam je mnohem víc nebezpečný,“ dodal Beckenbauer.

Guardiola se zamiloval do systému bez klasického útočníka už v Barceloně. Otevírá mu další možnosti ve středu pole a pomáhá týmu více držet míč.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud