Jan Malý
18. ledna 2020 • 11:46

Suchý o vleklém zranění: Už jsem byl zoufalý. Teď chci bojovat i o EURO

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začala jarní část bundesligy. Připraven na ni je i stoper Augsburgu Marek Suchý, který se vrací po vleklých zdravotních peripetiích. Vynechal kvůli nim drtivou část podzimu a své martyrium popisuje v rozhovoru pro iSport Premium. Teď je rád, že ho při tréninku konečně nic nebolí. „Jsem odhodlaný bojovat,“ říká reprezentační obránce Suchý. Na jaře se porve i o nominaci na EURO.



V zářijovém utkání za národní tým v Černé Hoře hrál obránce Marek Suchý naposledy. Pak už ho zdravotní trable se zadním stehenním svalem na hřiště nepustily. Trápily ho do konce podzimu, léčba nešla podle představ. „Už jsem byl chvílemi zoufalý,“ svěřuje se Suchý. Pomohla mu až návštěva u chiropraktika v Mnichově. Teď hlásí návrat. Za Augsburg by mohl naskočit do hry už v sobotu proti Dortmundu.  

Na začátek mám obligátní, ale ve vašem případě nutnou otázku: Jste po zranění fit?
„Zaplaťpánbůh po dlouhé době mě při tréninku nic nebolí. Za to jsem hrozně rád. Ale na podzim to pro mě bylo trápení.“

Můžete popsat, co přesně se vám stalo?
„Už během letní přípravy jsem měl problémy, pořád mě tahal zadní stehenní sval. Snažili jsme se to nějak řešit, ale bohužel se to ukázalo jako komplikovaná věc. Do té doby jsem podobné potíže neměl, neznal jsem to. Snažil jsem se své problémy popsat a zdravotnímu týmu napovědět, ale bylo to i pro mě osobně komplikované. Nebyla to standardní bolest, kterou by bylo možné jednoduše identifikovat. Vyvrcholilo to tím, že jsem si natrhnul úpon stehenního svalu. Něco podobného se teď stalo Harrymu Kaneovi, který dokonce musel na operaci. Jemu se to asi přetrhlo úplně, já to měl jen natržené.“

Šla pak léčba podle plánu?
„Bohužel ne. Prognózy říkaly, že bude minimálně osm týdnů trvat, než budu moct jít do plné zátěže. To vycházelo někdy na listopad. Pracoval jsem individuálně, ale

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud