16. srpna 2021 • 19:30

Bizár v Německu. Wolfsburg byl vyřazen z poháru, vystřídal moc hráčů

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Wolfsburgu byli kvůli špatnému střídání vyloučeni z Německého poháru. V prvním kole sice nad Münsterem vyhráli 3:1 po prodloužení, německý svaz je však za porušení pravidel ze soutěže vyřadil. Místo povolených pěti výměn jich totiž provedli šest.



Nový trenér Wolfsburgu Mark van Bommel před necelými dvěma týdny v normální hrací době, ve které bundesligový favorit vyrovnal v poslední minutě, vystřídal tři hráče. Stejný počet změn udělal debutant na lavičce i v prodloužení, v němž hosté rozhodli o postupu.

„Je to nepříjemné, ale už to nemůžeme vzít zpátky,“ řekl k Van Bommelově pochybení šéf Wolfsburgu Jörg Schmadtke. Bývalého kouče PSV Eindhoven po nepovedeném debutu však sám trestat nehodlá.

„Vždycky jsem si zakládali na solidaritě a na tom, že v klubu držíme při sobě. A měnit to nebudeme,“ uvedl. „Jsme sice naštvaní, ale je potřeba zachovat chladnou hlavu. Chvíli jsme uvažovali o tom, že všechny zúčastněné pošleme na kurz čtení, ale nakonec jsme to přehodnotili,“ dodal.

Rozhodčí si pochybení všimli až posléze a Münster se den po utkání odvolal. Komise německého svazu mu po dnešním pětihodinovém jednání přiřkla vítězství 2:0. Ve druhém kole se celek ze čtvrté ligy představí na konci října.

VfL Wolfsburg Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud